вівторок, 08 липня 2008 14:14

Флеш-відеокамерою можна робити підводні зйомки

Останні два роки покупці віддають перевагу відеокамерам, які записують на флеш-картку. Її використовують й у цифрових фотоапаратах. Флеш-відеокамери роблять компанії "Соні", "Панасонік", "Кенон", "Самсунґ".

— Кілька років тому за витривалість цінували касетні відеокамери, — розповідає Дмитро Вдовенко, 19 років, з магазину "Сity.com" на Петрівці. — Навіть якщо камера падала, запис залишався неушкодженим. Того ж не скажеш про камери, які пишуть на жорсткий диск або безпосередньо на DVD. У флеш-відеокамерах немає рухомих частин, тому вони ще надійніші.

На флеш-відеокамері можна редагувати відзняте без комп"ютера — переглядати і витирати зайве. Запис зберігають у комп"ютері. На одну флеш-карту вміщується кілька годин зйомки. Стандартного акумулятора, яким комплектують відеокамери, вистачає приблизно на годину роботи. У подорож радять брати кілька карток пам"яті й додаткову акумуляторну батарею, якщо доведеться багато знімати.

— До переваг флеш-відеокамер зараховують невеликий розмір і легкість, — веде Дмитро Вдовенко. — Наприклад, "Соні HDR-TG1E", корпус якої зроблений із титану, можна покласти до кишені сорочки.

Камерою "Соні HDR-TG1E" можна робити фотографії під час відеозйомки.

— Найпопулярніші фірми "Соні" і "Панасонік", — розповідає Анатолій, продавець магазину "ФотоМаг" на Хрещатику. — Вони ставлять на камери оптику відомих фірм "Карл Цейс" і "Лейка". Оптика у "Кенон" власна, але теж непогана.

Анатолій радить купувати гібридну відеокамеру, яка пише на жорсткий диск і флеш-карту. Нею можна зафільмувати навіть кількатижневу мандрівку. Наприклад, на жорсткий диск місткістю 120 ГБ, як у "Соні HDR-SR11E", вміщується 60 год. запису. Коли не буде місця на жорсткому дискові, можна записувати на флеш-карту.

На камеру фільмують навіть тижні мандрівки

Із гібридних камер Анатолій рекомендує купувати "Соні". У них посилений захист жорсткого диска. При падінні автоматично спрацює блокування, яке не дає пошкодити його.

Уночі ці камери знімають краще, аніж звичайні. У них є інфрачервона підсвітка, як у приладі нічного бачення. Однак для нічної зйомки продавці радять купувати камеру із додатковим освітленням — лампочкою біля об"єктива. Тоді кадри, відзняті в темряві, будуть чіткішими.

Для любителів активного відпочинку японська компанія "Панасонік" розробила флеш-відеокамеру із міцним корпусом, який має захист від пилу та вологи. Камера "Панасонік SDR-SW20" не пошкодиться після падіння з висоти 1,2 м. Із нею можна пірнати на глибину до 1,5 м. Кнопки управління камерою розмістили в ніші, тому нею зручно знімати під час руху.

— Цього року брав таку відеокамеру на море, — розповідає 25-річний киянин Віктор Шматко, менеджер відділу закупок мережі "Ельдорадо". — Підводні зйомки вона робить чудові — головне, що для цього не потрібно жодних додаткових боксів. Звичайною так не знімеш. Але за якістю зображення вона поступається відеокамерам із жорстким диском або тим, які пишуть на DVD.

Чоловік робив лише підводні зйомки. Решту фільмував на камеру з жорстким диском "Соні HDR-SR5".

— Купуючи відеокамеру, потрібно звертати увагу на її розширення, його ще називають дозволом, — каже 25-річний Володимир Попов, із магазину "Ельдорадо" на Подолі. — Як і в телевізорах, його позначають кількістю точок, або пікселів. Більшість флеш-камер мають невеликий рівень розширення. Коли переглядати відзняте на моніторі комп"ютера, зображення буде чітким. На великому рідкокристалічному телевізорі більш як 32 дюйми воно може виявитися неякісним.

Зараз ви читаєте новину «Флеш-відеокамерою можна робити підводні зйомки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі