понеділок, 19 серпня 2019 05:00

Дзеркало-шпигун встановлюють у магазинах і лікарнях

Автор: ФОТО З САЙТА I.YTIMG.COM
  Квадратний метр дзеркала-шпигуна коштує 850 гривень. Стійке до ударів. Захищає від спеки
Квадратний метр дзеркала-шпигуна коштує 850 гривень. Стійке до ударів. Захищає від спеки

— Ідея виготовлення дзеркал-шпигунів виникла 25 років тому. З одного боку, воно як тоноване скло, з другого — дзеркальне, — розповідає заступник директора столичного підприємства 37-річний Сергій Прокопенко.

— Подібні випускали ще в радянські часи. Але були сильніше тоновані. Ми розробили технологію з прозорішим варіантом. Єдині в Європі виготовляємо таку продукцію. Наші дзеркала використовують у судах і поліції для проведення допитів затриманих, у магазинах, лікарнях.

Дзеркало-шпигун пропускає 5% світла.

— Особливість його виробництва — нанесення тонкого титанового покриття. Такі дзеркала користуються попитом у Дубаї. Встановлюють їх під час зведення висоток. Від вулиці будівля красива — дзеркальна, а всередині є помірне освітлення. Скло не пропускає спеку.

Дзеркала-шпигуни випускають у золотому, бронзовому, мідному або пурпурному тоні.

— Маємо технологію обробки скла, можна зробити не лише звукоізоляційне, а й триплекс. Воно антивандальне. Квадратний метр дзеркала-шпигуна коштує 850 гривень. Виробляємо ще дзеркало Гезела із здатністю пропускати 12 відсотків світла, — каже Сергій Андрійович.

Зараз ви читаєте новину «Дзеркало-шпигун встановлюють у магазинах і лікарнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі