вівторок, 10 квітня 2007 15:41

Добра терка служитиме 15 років

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Людмила Литвиненко у столичному центрі ”Ритм” показує можливості терки ”Бернер” за 239 гривень. Найновішу, цьогорічну модель із нержавіючої сталі у магазині продають за 716 гривень
Людмила Литвиненко у столичному центрі ”Ритм” показує можливості терки ”Бернер” за 239 гривень. Найновішу, цьогорічну модель із нержавіючої сталі у магазині продають за 716 гривень

"Чотирнадцять років тому на заробітках в Італії я купила терку "Бернер". У Європі такі є чи не в кожної домогосподарки. Удома користувалася тільки нею. Нарізала овочі, дітям фігурно дрібнила фрукти, — розповідає 52-річна киянка Олена Товченко. — Гостям дуже подобалися гарні страви".

Сама терка виглядає, мов пластикова панель, до якої вставляють різні леза. Тримати її треба за невелику округлу ручку. Щоб не поранитися об дуже гострі ножі, продукти наколюють на спеціальний тримач, схожий на капелюшок. У ньому всередині є кілька тонких, але міцних металевих стержнів, на які наколюють овочі. Продукти на цій терці нарізають майже без зусиль.

У столичному торговому центрі "Ритм", що на Героїв Космосу, 4, розташований фірмовий магазин німецьких терок "Бернер". Представниця компанії показує, як можна нарізати овочі та фрукти. Спочатку шинкує півкачана капусти довгими і тоненькими смужками. Змінює лезо — нарізає моркву рівнесенькими прямокутниками. Дівчина працює без напруги, і продукти "ходять" по терці легко.

— Леза терок "Бернер" зроблені зі скальпельної сталі. Тому вони довго залишаються гострими. Якщо правильно цією річчю користуватися, вона служитиме 15 років. Виробники обіцяють, що терка зможе нарізати чотири тонни продуктів, — пояснює продавець-консультант Людмила Литвиненко, 24 роки.

Теркою однаково добре нарізати сир, ковбасу, сирі й відварені продукти. Головне, щоб овочі та фрукти були не дуже м"які, бо розлізуться ще у тримачі.

Терка зможе нарізати чотири тонни продуктів

Одна з найновіших терок, яку німецька компанія розробила торік, коштує 239 грн. Давніші моделі, які виконують менше функцій, коштують 145–170 грн.

41-річна киянка Маргарита Лінченкова на 8 березня вирішила зробити собі подарунок. На Куренівському ринку в Києві купила пластикову овочерізку з піддоном. У комплект входять чотири різні леза і круглий пластмасовий тримач із маленькими зубчиками. Терка обійшлася у 52 грн.

— Продавщиця "співала", що кращої терки не знайти, і що моя робота на кухні перетвориться на задоволення. А терка виявилася препоганою, — жаліється Маргарита Лінченкова.

Спочатку жінка спробувала натерти свіжий буряк на борщ. Він не наколювався на тримач, весь час спадав. Щоразу треба було добре натискати, бо лезо виявилося тупим. На терці залишилися бурякові сліди, які в"їлися у пластик.

Маргарита пробувала потерти ще деякі продукти. Нічого не вийшло. Викидати покупку у смітник було шкода. Жінка склала її у кульок і заховала у дальню шафу. Хоч каже, що навряд чи діставатиме набір ще раз.

У будівельному супермаркеті "Нова лінія", що на Одеському шосе у Києві, продають близько 10 моделей терок: від 10 до 40 грн. Найцікавіша — італійська чотирикутна терка з пластиковим судком для натертих продуктів коштує 35 грн.




Овочерізка за 11 гривень погнулася від морквини

— Недавно я прихворіла і попросила чоловіка купити нову терку, — розповідає киянка Ольга Зеленко, 33 роки. — Він приніс із "Фуршету" прямокутну терку за 11 гривень.

Її матеріал виявився дуже м"яким. Ольга кілька разів тернула морквину — і терка погнулася. Ручка теж вигнулася й відірвалася з одного боку. Леза були тупі. Після першого використання довелося покупку викинути.

Гумові ручки не вислизають із мокрих рук

Киянка Світлана Сидорченко, 27 років, торік у магазині посуду "Берґхофф" купила чотирикутну металеву терку за 60 грн. Унизу терка обрамлена гумовою стрічкою. Це не дає їй ковзати по поверхні.
— Але найбільше мені подобається товста ручка-циліндр зі щільної гуми. Навіть мокра рука не ковзає, — розповідає Світлана.
Дівчина подарувала сестрі трикутну терку "Берґхофф". У ній теж є утримуюча стрічка. А ручка, як велика гумова куля. Рука на ній не стомлюється. Натертий продукт збирається у трикутничку.
У столичних магазинах "Берґхофф" квадратна терка коштує 65 грн, трикутна — 55.

Зараз ви читаєте новину «Добра терка служитиме 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі