пʼятниця, 23 листопада 2007 14:11

До теплих шортів носять чоботи на підборах-рюмочках

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Киянка Наталя Шпилева в торговельному центрі ”Квадрат” на Лук’янівці приміряє новинку сезону — шорти, до яких пришита спідниця. Така модель коштує 385 гривень
Киянка Наталя Шпилева в торговельному центрі ”Квадрат” на Лук’янівці приміряє новинку сезону — шорти, до яких пришита спідниця. Така модель коштує 385 гривень

"Торік знайома кравчиня пошила мені на осінь шорти — чорного кольору, з манжетами на штанинах, — розказує Марина Коваленко, 26 років, із Чернігова. — Ззаду майстриня пришила кишеньки-обманки. Спереду — справжні, внутрішні. Обшила їх по крайчику чорною тасьмою".

Осінь жінка проходила в шортах. Зрозуміла, що їй так зручно. Вирішила шити й на зиму. Марина вибрала тканину з підкладкою-байкою. Модель — класика, довжина — трохи вище коліна.

— Однак виявилося, що тканину я підібрала невдало, а майстриня мені не підказала, що така скатуватиметься. Тож відходила я в них недовго. Цієї осені за 90 гривень купила в Чернігові на привокзальному базарі ще одні. Але тепер уважніше придивлялася до якості, а не до моделі, — зізнається Марина.

Розказує, що мати не схвалює її вибору.

— Моя мама ніяк не може змиритися з сучасною модою, — сміється Коваленко, — називає шорти підштаниками і просить не одягати, коли йду кудись із нею. Каже, що  соромиться. А я вважаю, що в шортах узимку значно тепліше, ніж у спідниці. Але на відміну від брюк, у них видно колінка. А це, — додає трохи соромлячись, — для жінки немаловажно.

У столичному ТЦ "Караван", у магазині "Наф-Наф", за 360 грн продають сірі шорти з невеликими манжетами.

— Наші моделі — класичного крою, — говорить консультант-продавець магазину. — Вони й не широкі, й не завузькі. Не мають складок, тільки виточки. Такі добре підійдуть для жінок невисокого зросту.

За словами продавщиці, високі панянки мають більше можливості для експерименту — можуть одягти широкі штанини, звужені донизу манжетами чи на трикотажних резинках.

Шорти зі спідницею — це новинка сезону

— Спідниці не ношу в принципі, — розказує киянка Яна Грудій, 34 роки. — Працюю в банку, тож мушу постійно вибирати строгий діловий одяг. Дуже зраділа, коли шорти увійшли в моду. У них можна ногу за вухо закинути, й це нікого не збентежить, — сміється вона.

Жінка одягає шорти з піджаками, зі светрами й сорочками.

— Взуття до них потрібно не таке претензійне підбирати, як до спідниці, — вважає жінка. — На роботі я в туфлях, а на вулицю перевзуваю більш спортивне. Із шортами я не комплексую, що ходжу в курточці, а не в пальто, як прийнято солідним жінкам.

У ТЦ "Квадрат", що біля станції метро Лук"янівська, великий вибір шортів з минулого сезону.

Консультанти кажуть, що моделі з підтяжками — широкими й вузькими, усякими мереживними вставками та шнурками купували торік. Із трикотажними резинками внизу та на поясі також цього сезону не носять.

— Нині ми привезли шорти з чорного та коричневого твіду та костюмної тканини кольору кави з молоком. Спереду, від середини стегна й до коліна, на них складка-розріз. Майже всі моделі із завищеною лінією талії. Коштують такі 175–210 гривень, — розповідає продавець.

В іншому відділі на третьому поверсі продають шорти, поверх яких прикріплено спідницю. Це новинка цього сезону. Коштують 385 грн.

— До шортів дівчата купують у мене цупкі колготи, — розказує Олександра Шинкарук, 57 років, реалізатор столичного ринку "Петрівка". — Найчастіше жінки вибирають колготки димчастого кольору. Яскраві відтінки до такого одягу не носять.

Продавець взуття із цього самого базару Владислав Кетро, 41 рік, додає, що до шортів дівчата купують взуття на підборах-рюмочках заввишки 4–7 см.

— От волохаті чоботи-унти купують до джинсів, а більш ізискане — для шорт, — вважає чоловік.

На "Петрівці" багато класичних моделей шортів. На багатьох кишеньки й борти оздоблені шкірою. Чимало мають шнурівки. Ціни — 150–350 грн.

У магазині "Джинзоо" на Лук"янівці шорти в чорно-сіру клітинку можна придбати за 349 грн. Поряд на ринку схожа модель коштує 175 грн.

Зараз ви читаєте новину «До теплих шортів носять чоботи на підборах-рюмочках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі