середа, 25 червня 2008 15:42

До одягу в горошок вибирають однотонне взуття

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Столична дизайнерка Лілія Літковська в чорно-білому ансамблі колекції ”Весна-літо 2008” поєднала крупний горошок літнього плаща з дрібними цятками  блузи. Показ відбувся торік під час Українського тижня моди
Столична дизайнерка Лілія Літковська в чорно-білому ансамблі колекції ”Весна-літо 2008” поєднала крупний горошок літнього плаща з дрібними цятками блузи. Показ відбувся торік під час Українського тижня моди

Цього літа й восени носитимуть різнокольоровий одяг у стилі ретро в дрібний, середній та великий горошок.

Столичний модельєр Анна Бабенко, 40 років, пошила на літо білі сукні з чорними та сірими колами діаметром 2–3 см. Рукав приталеного плаття — три чверті. Довжина — до коліна. До однотонних брюк Бабенко радить одягати блузи в дрібніші цяточки. На синіх блузках дизайнерки Вікторії Гресь, 42 роки, намальовані бліді червоні та зелені горошки. Олена Олійник комбінує великі білі кружечки на шортах із дрібними чорними цяточками на рожевому атласному піджаку. Щоб малюнок не зливався, модель одягла чорну блузу. Дизайнерка Лілія Літковська, 25 років, до чорної сукні у великий горох добирає червоні рукавички.

У столичному магазині "Тканини" на вул. Старовокзальній продають білий шифон у чорний горошок і китайський штучний шовк кольору слонової кістки з коричневими цятками. На просп. Перемоги в магазині "Тканини" на полицях розкладені рулони трикотажу жовтогарячого кольору з коричневими овалами та жовтий, червоний, синій і зелений шифон у білі цятки.

— Жінки просто розмітають тканину, — ділиться продавець 46-річна Наталія. — Беруть переважно на блузки. Я й собі пошила — з рюшами на рукавах та проймі. Горошок розбавляє однотонний низ, а якщо майстриня правильно вибере крій, то не треба буде додатково підкреслювати талію пасками.

За словами продавця, добре поєднувати в одязі різні за розміром кружальця. Однак пістрявий орнамент треба відтіняти однотонною тканиною.

У столичних магазинах одягу в горошок небагато. У магазині "Манго" продають атласні блузи гірчичного кольору з білими цяточками за 250 грн. Розкльошені спідниці за 350 грн усипані цятками діаметром 1 см. На стелажах магазину "Дженіфер" є трикотажні кольорові майки в чорний горошок за 80 грн та туніки за 90–110 грн.

— Тунічки й маєчки дівчата купують переважно до джинсових темно-синіх спідничок, — каже продавець магазину 22-річна Альона. — Стриманий низ добре гармоніює з яскравим верхом.

Кружечки вимагають точної викройки

На думку дівчини, більший "горох" ліпше пасуватиме струнким. Пишним дівчина радить підбирати речі у дрібні цятки. Дрібні овали та світлі кола візуально зменшать груди й широкі стегна.

— Горошок й овали наймодніші довгожителі в жіночому гардеробі, — запевняє Святослав Барнаулов, 41 рік, продавець столичного Голосіївського ринку. — Змінювалися тільки розміри кружечків: на початку 90-х носили горох середнього розміру, пізніше — дрібніший. Зараз носять, кому що подобається. Однак що більші кружечки, то модніше виглядатиме жінка.

Святослав Барнаулов запрошує всередину ятки й показує одяг. Літні спідниці ціною 70–130 грн пошито з легкої тканини на кшталт шовку. Силует таких — сонце-кльош. Бавовняні жовті шорти у великий білий горох за 110 грн чоловік радить носити з білими майками та сумками в тон шортів. На думку продавця, пишні спідниці пасуватимуть струнким жінкам із довгими ногами.

Взуття треба однотонне, без зайвих деталей — бантів і квіточок. Пістрявий ансамбль дратує навколишніх.

— До пишної спідниці можна одіти широкополу шляпу в горошок, як у фільмах. І скромно, і елегантно, — додає чоловік.

42-річна Ольга торгує на столичному ринку "Петрівка" сукнями польсько-французького виробництва.

— Такі моделі треба уважно шити, бо кружечки вимагають точної викройки, — зауважує Ольга. — Українці такого не роблять. Дивіться: юбка-бутон не відрізна. На неї пішло багато тканини, тому горошок гарно виглядає. Пошито костюм із 100 процентів тафти на хлопку. Коштує 890 гривень. Дівчата часто міряють, бо гарна.

Поруч на розкладці лежать спідниці й жилетки виробництва Туреччини в дрібний горошок за 140–220 грн.

Аксесуари варто вибирати яскраві

— Сміливо можна стверджувати, що узор в горошок є класичним, — запевняє столичний дизайнер Андре Тан, 25 років. — Але такий орнамент трохи вичерпав себе.
— Можете сміливо експериментувати з яскравими речами й аксесуарами, головне — не перестаратися. Не раджу до одягу в горошок одягати аксесуари в тон. Бо класика ризикує перетворитися на піжаму.

Зараз ви читаєте новину «До одягу в горошок вибирають однотонне взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі