четвер, 27 грудня 2007 17:42

До чорної сукні пасують довгі ажурні рукавички

Автор: фото: reuters/Yuriko Nakao
  Американську співачку Ферджі з групи ”Блек айд піс” вітає італійський дизайнер Джоржіо Армані перед відкриттям його нового магазину в Токіо. Ферджі одягнена в міні-сукню, прикрашену золотавими нитками
Американську співачку Ферджі з групи ”Блек айд піс” вітає італійський дизайнер Джоржіо Армані перед відкриттям його нового магазину в Токіо. Ферджі одягнена в міні-сукню, прикрашену золотавими нитками

"У гардеробі кожної жінки має бути маленька чорна сукня. Вона врятує в будь-якій несподіваній ситуації — якщо до вас гості нагрянули, — вважає столична дизайнерка Анжела Ангел, 40 років. З нею ми говоримо про те, як зробити будь-яке вбрання нарядним. Каже, що плаття може бути скромним — кашеміровим чи трикотажним — зв"язаним із вовняної нитки.

— Коли жінка до такого платтячка одягає пояс чи гарне намисто, вона одразу виглядає гарно. Головне, — підкреслює дизайнерка, — менше деталей. Бо жінки часто думають: яскраво — значить нарядно. Але це необов"язково.

Анжела Ангел радить жінкам мати багато шовкових хустинок, шарфів, кашемірових шалей та різних аксесуарів, які зав"язують навколо шиї.

— Вони завжди матимуть гарний та вишуканий вигляд, — веде далі дизайнерка. — Однак краще вибирати великі шалі — їх легше викласти та зав"язати.

Ангел бере чорну кашемірову шаль. Перекручує її — робить горизонтальну вісімку. Накидає на плечі. Ледь помітна срібляста нитка, вплетена в основу, виблискує на світлі.

— Візьміть звичайний шалик і переверніть, скрутіть його, зіпсуйте пряму лінію виробу, наче ненавмисно. І він ляже зовсім по-іншому.

Добре мати в гардеробі шарф із дорогої тканини — кашеміру чи блискучого шовку, вважає жінка. Вдало поєднуватиметься кольорове з темним, спокійним платтям чи костюмом.

Добре мати в гардеробі шарф із дорогої тканини

Киянка Ліна Моргунець, 46 років, із юності збирає брошки. Їх вважає добрим помічником для створення гарного костюму за невеликі гроші.

— Вдало підібране до ансамблю "скло" можна переплутати з дорогими прикрасами, — каже Ліда Федорівна. Вона радить пов"язати шарф навколо шиї й заколоти.

Любов Попович, 26 років, із Ужгорода придбала на новорічно-різдвяні свята браслет під срібло.

— У наборі до браслету були чотири камінці — різні за формою і кольором, — розказує жінка. — Вони пристібаються окремо — залежно від відтінку одягу. Цей набір універсальний. Він підходить і на щодень, і до вечірнього одягу.

Попович вважає, що кожна жінка обов"язково мусить мати в гардеробі кілька "цікавих" прикрас, які можна комбінувати з будь-яким одягом.

— А я тримаю в шафці кілька шовкових блузончиків довжиною до стегна приглушених тонів, — говорить киянка Яна Мішугіна, 31 рік. — Один підперізується контрастним поясом. До другого — замість пояса пришита яскрава краватка.

До чорної сукні Мішугіна одягає довгі, ажурні рукавички.

— Та це, коли не треба подавати їжу на стіл, — сміється Яна. — Уявіть: я вдома на кухні в ажурних рукавичках і з мискою салату "Олів"є". Тож удома на Новий рік, якщо прийдуть несподівані гості, певно зніму з ялинки пасмо дощику та прикріплю шпилькою до одягу.




Анна Ахматова носила розкішні шалі


— Шаль — це як горностаєва мантія для жінки, — вважає дизайнерка Анжела Ангел. — От, наприклад, російська поетеса Анна Ахматова одягалася дуже скромно, а завжди мала вигляд, як королева. Секрет дуже простий. На плечах жінки завжди була велика, розкішна шаль. Саме велика — а не кокетлива хустиночка.


Краватку можна одягти до футболки


Мати гарний вигляд новорічної ночі допоможе піднесений настрій. Так вважає київська дизайнерка Ірина Пархоменко, 43 роки. Каже, що без очікування свята не вдасться жодна вечірка. Рік Миші вона радить зустріти у блискучому, золотавому вбранні — жовто-чорному, синьо-жовтому чи біло-золотому. До таких кольорів одягають золоті прикраси чи біжутерію під золото.

— Нинішнього сезону модне хутро та аксесуари з ним. На шарфик можна нашити кілька хутряних троянд. Маленькі смужки будь-якого хутра скрутіть у бутончик і пришийте.

Із дуже ефектних елементів Ірина Пархоменко називає перуку — теж золотаву. Вона повністю змінить вигляд жінки. А з менш кардинальних називає краватку, яку можна одягти до футболки чи светра. На вечір Ірина радить надушитися пряними парфумами і зробити яскравий макіяж.

Зараз ви читаєте новину «До чорної сукні пасують довгі ажурні рукавички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі