пʼятниця, 12 жовтня 2007 16:01

До ботильйонів гардероб підбирають по фігурі

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  У магазині ”Еконіка”, що на столичній вул. Артема, киянка Ольга Пишна приміряє чорні ботильйони за 916 гривень. Золотаві черевики поряд продаються за 1468 гривень
У магазині ”Еконіка”, що на столичній вул. Артема, киянка Ольга Пишна приміряє чорні ботильйони за 916 гривень. Золотаві черевики поряд продаються за 1468 гривень

"Вибирати ботильйони треба дуже прискіпливо й обережно", — починає розмову столичний дизайнер взуття Тетяна Петрущева, 32 роки.

— Вони можуть підкреслити красу й форму ноги, а можуть акцентувати на її недоліках. Тому не раджу купувати їх тоненьким дівчаткам із худими ногами. До речі, невисоким із "важкими" стегнами також не підійдуть. При такому типі фігури вони ще більше виділять усі недоліки.

Широка халява на черевикові зазвичай не прикриває литки. Тому візуально виникає враження, начебто нога "бовтається" у взутті. Ботильйони можуть бути заввишки до кісточки, хоча є і вищі. Шиють їх зі шкіри, замші та цупкого котону з підборами 4–7 см.

— До такого взуття треба й відповідне вбрання, — продовжує Петрущева. — Краще надягати спідниці та сукні вище коліна. Одяг має бути не об"ємним, а лягати точно по фігурі.

Олена та Олексій Романови продають взуття на столичному ринку "Петрівка". На їхній розкладці стоять темно-сині та чорні замшеві ботильйони по 350 грн.

— Дівчата купують до такого взуття цупкі капронові колготки — червоні, блакитні та зелені, — зазначає Олена. — До них надягають джинсові міні-спідниці та кофточки приглушених тонів.

Варто також дібрати приталену шкіряну куртку. Такі носили у 80-х роках. Це підкреслить фігуру.

Добре виглядають на маленькій нозі

У столичному магазині "Інтертоп", що на просп. Перемоги, ботильйони зі шкірозамінника з загорнутою донизу халявою коштують 798 грн. Білі, з лакованої шкіри, з золотавою пряжкою збоку — 1088 грн.

— Я вже декілька років купую взуття в магазинах "Монарх", маю дисконтну картку, — каже киянка Анастасія Дзюба, 38 років. — Тутешні продавці мені подобаються. Завжди підкажуть, що буде модним у наступному сезоні, які фасони варто відкласти до кращих часів.

У магазині на Хрещатику жінка купує собі за 499 грн чорні зимові шкіряні ботильйони із невеликим круглим вирізом спереду. Зверху — шкіряний шнурок із хутряними балабонами. Жінка каже, носитиме такі з різними спідницями. У магазині "Мінеллі", що на вул. Сагайдачного, осінні ботильйони темно-бордового та темно-зеленого кольорів продають від 1250 грн. Халява на них зібрана "гармошкою".

На ринку біля столичного метро Либідська є замшеві ботильйони з вишивкою на тон темнішою від халяви. Коштують 275 грн.

— Як на мене, це взуття не на кожен день, — міркує продавець Марія Стрекоза, 34 роки. — Узимку, якщо жінка користується міським транспортом, у такому нога мерзнутиме. Краще носити чоботи. А на маленькій нозі вони виглядають непогано, бо зазвичай мають трохи видовжений носок.




Ботильйони тримають під ковпаком


Британська торгова марка "Оракел" восени минулого року виготовила ботильйони вартістю 120 тис. євро. У них на Тижні британської моди дефілювала Клаудіа Шифер.

— Підбори-шпильки ми оздобили кольоровими діамантами, — розповідає дизайнер Патрік Уерсел. — Металева халява сплетена зі срібла та золота.

Нині коштовні ботильйони зберігаються під спеціально виготовленим скляним ковпаком при температурі +22°С.


Дешево продають конфісковане взуття

"Щоразу, як їду в Мукачеве до родичів, викроюю день на взуттєвий шопінг в Ужгороді, — розказує киянка Мирослава Глечик, 25 років.
В обласному центрі Закарпаття, на площі Шандора Петефі, є магазин конфіскованого на кордоні товару — "Палітра". Там продають італійське взуття "Мінеллі", "Андре" та "Даніель Хечтер". Є стелажі кросівок і кедів "Адідас", "Пума" та "Найк". На підвіконні й у дитячому манежі складені жіночі сумочки.
— Цього літа я купила собі на осінь класичні вечірні туфлі на невеличких підборах кремово-сірого кольору та сіро-рожеві шкіряні кросівки, — розказує Мирослава. — У манежі знайшла собі невеличку яскраво-жовту спортивну сумочку. За все заплатила 235 гривень.
На перший погляд товар нагадує секонд-хенд. Насправді — весь новий.
— Продавці кажуть, що це моделі торішніх колекцій, — завершує розповідь. — Але київські магазини товар, що вийшов з моди, продають значно дорожче.

Зараз ви читаєте новину «До ботильйонів гардероб підбирають по фігурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі