пʼятниця, 21 грудня 2007 15:13

До блузки одягають два тоненькі паски

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Восени цього року у столичному ”Альта експо” відбувся показ виробів із хутра. Організатори зробили акцент і на модних аксесуарах. Широкий пасок на моделі підкреслює лінію стегон
Восени цього року у столичному ”Альта експо” відбувся показ виробів із хутра. Організатори зробили акцент і на модних аксесуарах. Широкий пасок на моделі підкреслює лінію стегон

"Цієї зими пояси стали надзвичайно популярні. І ще будуть модними і весною, і на осінь наступного року", — каже київська дизайнерка Ольга Лінник, 38 років.

У магазинах та на ринках Києва на розкладках із пасками висять кольорові, однотонні та різнобарвні вироби. Від зовсім тоненьких — завширшки 1–1,5 см, з однією застібкою, до геть грубих, корсетних — 15–20 см. Такі пояси мають від однієї до п"яти застібок. Більшість зроблені з поліестру, тканини та цупкої широкої резинки. Ціна на базарах та розкладках біля метро — від 17 грн. У крамницях значно дорожче, але вибір там більший.

Альона, продавець-консультант магазину "Взуття. Сумки. Аксесуари" на столичній Контрактовій площі, каже, що дівчата вибирають яскраві пояси із блискучою лакованою поверхнею. Але до брюк такі навряд чи підійдуть. Їх купують до однотонних трикотажних тунік.

— Колір пояса підбирають за ситуацією, — вважає Ольга Лінник. — Для офісу — хай буде відтінок, подібний до основного тону одягу. На вечірки раджу купувати яскраві паски, що виділяються.

На розкладці Анжели Іванової, 51 рік, яка торгує на привокзальному ринку, висить майже 40 видів пасків.

— Маю полотняні, шкіряні, зі шкірозамінника та лаковані, — каже продавчиня.

Паски розкладені за ціною, від дешевших — із грубої, пресованої нитки, до дорогих — шкіряних та замшевих.

На розкладці Анжели Іванової висить 40 видів пасків

— Шкіряні коштують найдорожче, їх купують для джинсів і брюк. А з новинок маю пояси з тонкої шкіри. Дивіться, — Анжела Петрівна показує пасок золотавого кольору — косичку тонкого плетіння. — Зразу й не скажеш, що він шкіряний. Такий пасуватиме до тоненької прозорої блузочки. І зі спідницею, і з брюками. Коштує 95 гривень. Якщо хочете купити тоненький пасок, то раджу взяти зразу два, — радить Іванова, — одягаєте їх одночасно. Ефект потрясаючий!

Киянка Надія Осадча, 30 років, у своєму гардеробі має майже 20 різних за фактурою пасків.

— Зазвичай зразу купую до пояса й аксесуари — браслети, сережки та хустиночки на шию. У цьому сезоні модний одяг стриманих тонів, то такі аксесуари добре розбавляють непримітний гардероб. Широким поясом підвищую лінію талії. Носити "бедровки" — брюки, спідниці, джинси — вже не модно. Якось саме пояс урятував мій туалет.

Друзі зателефонували Осадчій на роботу і запросили увечері відсвяткувати річницю весілля.

— А в мене зовсім вилетіло з голови, який день, яке число! Одягнена я була по-офісному — спідниця завдовжки до коліна, шовкова блуза та піджак. Врешті, можна і в такому одязі прийти, але це так скучно!

Співробітниця Надії в той день придбала собі сукню з широким поясом.

— Жіноча думка, коли треба вирішити ситуацію із вбранням, летить миттєво! Ми вирішили мою блузку "випустити" наверх і підперезати її зверху цим поясом. Блузка знизу стирчала каймою. Так я виглядала значно легковажнішою — якраз для вечірньої зустрічі. Колега потім вимагала з мене могорич.

Пояс-ланцюжок пасуватиме до в"язаної кофтини

— Пасок личить усім і до будь-якого одягу. Його лише треба правильно підібрати, — каже дизайнер Ольга Лінник. — Якщо ви струнка — підкреслюйте талію широким або корсетним паском. До пальто теж носять широкий. Якщо талія "попливла" — варто робити акцент на стегнах. У такому випадку пальто й довгі светри треба купувати з рукавом "летюча миша".
Пояси-ланцюжки одягають до в"язаних блузонів та кофтинок. Їх носять із вузькими джинсами чи легінсами. Під шовкові та шифонові блузи жінкам варто одягати тоненькі паски.

Зараз ви читаєте новину «До блузки одягають два тоненькі паски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі