понеділок, 11 листопада 2019 00:05

Для індукційних плит не підходить посуд із тонким дном

— Придбала собі нещодавно індукційну плиту. Була би повністю задоволена нею, якби не проблема із посудом. Маю розкішну керамічну сковороду, дуже якісну, дорогу. А от на плиті новій готувати в ній неможливо: усе сире, продукти навіть трохи не прогріваються, — каже 33-річна Тетяна Лапіна з Миколаєва.

— Для індукційних плит потрібен посуд із матеріалів, які мають високий рівень магнітної проникності. Кераміка, порцеляна до таких не належать. Підійде посуд чавунний, із магнітної нержавійки, залізний емальований, — розповідає продавець-консультант Олександр Лановий із Києва.

Алюмінієвий посуд можна використовувати лише той, що має потовщене дно з антипригарним покриттям. Скляний брати можна у випадку, якщо зі скла зроблені лише стінки й кришка. Дно обов'язково має бути залізним.

— Інший важливий критерій — товщина дна посуду. Вона має становити мінімум 2 мм, в ідеалі — 6–8. Якщо дно буде надто тонким, під впливом магнітного поля посуд легко деформується.

Діаметр дна посуду для індукційної плити має збігатися з розміром конфорки або покривати не менше 70% її площі. Коли посуд занадто малий, їжа не прогріватиметься належним чином.

— Ще важливо, щоби дно було рівним. Якщо матиме вигнуту форму, площа стикання його з поверхнею плити буде недостатня. У такому разі панель може навіть не ввімкнутися.

Зараз ви читаєте новину «Для індукційних плит не підходить посуд із тонким дном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі