— Придбала собі нещодавно індукційну плиту. Була би повністю задоволена нею, якби не проблема із посудом. Маю розкішну керамічну сковороду, дуже якісну, дорогу. А от на плиті новій готувати в ній неможливо: усе сире, продукти навіть трохи не прогріваються, — каже 33-річна Тетяна Лапіна з Миколаєва.
— Для індукційних плит потрібен посуд із матеріалів, які мають високий рівень магнітної проникності. Кераміка, порцеляна до таких не належать. Підійде посуд чавунний, із магнітної нержавійки, залізний емальований, — розповідає продавець-консультант Олександр Лановий із Києва.
Алюмінієвий посуд можна використовувати лише той, що має потовщене дно з антипригарним покриттям. Скляний брати можна у випадку, якщо зі скла зроблені лише стінки й кришка. Дно обов'язково має бути залізним.
— Інший важливий критерій — товщина дна посуду. Вона має становити мінімум 2 мм, в ідеалі — 6–8. Якщо дно буде надто тонким, під впливом магнітного поля посуд легко деформується.
Діаметр дна посуду для індукційної плити має збігатися з розміром конфорки або покривати не менше 70% її площі. Коли посуд занадто малий, їжа не прогріватиметься належним чином.
— Ще важливо, щоби дно було рівним. Якщо матиме вигнуту форму, площа стикання його з поверхнею плити буде недостатня. У такому разі панель може навіть не ввімкнутися.
Коментарі