вівторок, 30 жовтня 2007 14:03

Для друку фотографій краще купувати принтер "Епсон"

Київський пенсіонер Мирослав Горбатюк, 67 років, купив принтер для домашнього комп"ютера. Шукав такий, на якому можна роздрукувати і папери, і фотографії.

— Беру участь у громадських справах, — каже Горбатюк.— Маю справу з різними документами. А тут ще й дочка Христина купила цифровий фотоапарат. Друкувати фото у фірмах дорожче, ніж у домашніх умовах.

По принтер Горбатюки поїхали на Петрівку. Там є великі крамниці. Подруга порадила Христині придбати принтер у "Сity.com". Вона там купувала фотоапарат.

— Вибір моделі залежить від призначення, — пояснює Горбатюкам заввідділу гіпермаркету "City.com" Олександр Плотников, 24 роки. — Якщо принтер потрібен лише для друку фото, треба брати прилад не менш як на шість кольорів. Тоді він зможе повніше передати всі відтінки зображення.

Якщо збираються друкувати і фото, і документи, краще брати модель із окремими картриджами на кожен колір, радить продавець. Коли закінчиться чорнило одного кольору, можна користуватися іншими.

— Для дому найкраще підходять американські принтери "Х"юлетт Паккард" і японські "Епсон", — вважає Плотников. — "Епсон" частіше купують для друку фотографій. Їхні чорнила добре передають кольори й відтінки.

Універсальні картріджі підходять до принтерів різних виробників

Вразливе місце "Епсонів" — друкарська головка, яка подає колір на папір. Якщо принтером довго не користуватися, чорнило в ній може засохнути. Головку замінити неможливо, тому принтер доведеться викидати. Власникам принтерів цієї марки радять хоча б раз на два тижні друкувати на ньому щось. У друкарській головці "Х"юлетт Паккарда" є засіб від пересихання чорнила. Постійно прокачувати його нема потреби. Для дому Горбатюкам порадили багатофункціональну модель PSC 3183. Крім струминного принтера, в ньому є сканер і копіювальна машина.

— Багатофункціональник був трохи дорожчим за принтер, — згадує Мирослав Пилипович. — Коштував близько 700 гривень. Зате мав високу швидкість друку — до 22 сторінок на хвилину, а картриджі можна міняти кожен окремо.

За рік Горбатюки двічі міняли картридж із чорним чорнилом. Кольорових поки що вистачає.

Уже почали випускати кольорові принтери з двома чорними картриджами. Такі має новий універсальний принтер "Епсон Стилос C110". Ще є прилади з пурпуровим, жовтим і блакитним кольорами. За хвилину друкують 37 сторінок чорно-білого тексту або 20 кольорових. Змінний набір до нового "Епсона" в гіпермаркеті "Сity.com" продають за 202 грн.

— Якщо потрібен недорогий принтер для дому, краще брати "Х"юлетт Паккард", — радить продавець магазину "Діавест-Комп"ютерний світ" Григорій Луценко, 18 років. — Ціна нового багатофункціонального пристрою така сама, як на "Епсон". Але змінний набір картриджів для нього на 100 гривень дешевший за "епсонівський".

Замість оригінальних картриджів можна купити й універсальні, які підходять до принтерів різних виробників. Але брати їх не радять. Мовляв, у виробництві не завжди дотримуються технології. Це може вплинути на якість передачі кольорів на фото. Самі знімки швидко вицвітають.



Скільки коштує домашній принтер


 Модель Кількість
кольорів 
Швидкість друку,
аркушів
 за хв. (чорно-білих/ кольорових) 
Додаткові
функції
Ціна,
грн
Мережа 
 Х"юлетт Паккард Дескджет F2180  6  7/14  сканер, копір  542  Діавест-комп"ютерний світ
 Х"юлетт Паккард С3183  4  7/5  сканер, копір  574  City.com
 Епсон С110  4  25/11  сканер, копір, два чорні картриджі  579  City.com
 Х"юлетт Паккард PSC 5183  6  32/31  сканер, копір, рідкокристалічний дисплей  1169  City.com

Зараз ви читаєте новину «Для друку фотографій краще купувати принтер "Епсон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі