середа, 28 листопада 2007 15:13

Дизайнерське взуття коштує 900 гривень

Дизайнер Ігор Зайцев, 47 років, кілька місяців тому відкрив взуттєву крамницю в Донецьку на вул. Артема. На скляній полиці виставлена колекція взуття, яку дизайнер показав під час виборів. Тоді Зайцев пошив черевики з партійною символікою. У фасонах можна впізнати стиль президента Ющенка, політичних лідерів Януковича, Тимошенко, Симоненка. Нині готує колекцію "політики світу".

Поряд із "партійними" черевиками — вітрина із зимовим взуттям. Пару жіночих чобіт від Зайцева можна купити за 900 грн. Чоловічі він шиє тільки на замовлення. Каже, що матеріали італійські, а ідея і виконання — місцеві.

— Щоб обрати якісне взуття, треба придивитися до шкіри, — Зайцев говорить російською. Він взутий у блискучі золотаві туфлі. — Шкіра завтовшки близько сантиметра. Її двоять або й троять. Верхній, лицьовий шар — найміцніший і найякісніший. Він не пропускає воду. Другий називається спілок — це дешевші види шкіри, на які наносять синтетичне покриття або барвники.

Зайцев вважає, що про моду на взуття можна було говорити 15 років тому. Тоді модним вважалося те, що носили відомі люди. Або те, що вдавалося дістати. Тепер поняття  моди стало значно ширше.

— Будинки мод пропонують різні стилі. І ніхто не наважиться сказати, що Ґучі — це модно, а Валентино — ні. Але ж один пропонує круглий носок і платформу, а інший — гострий носок і шпильку. Взуватися треба гармонійно. От і все.

У магазин Зайцева заходить 27-річна донеччанка Вікторія Завгородня. Каже, їй цікаво придивитися до новинок, бо кілька років вона працювала в московських взуттєвих бутиках.

На Вікторії чоботи марки "Маргінал". Їх жінка носить третій сезон. Тоді купувала за $200. Завгородня вважає, що зимове взуття не може коштувати дешевше 500 грн. Із власного досвіду роботи радить обирати прошиті чоботи, зі стійкими каблуками й високою халявою. Бажано з натуральним хутром.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнерське взуття коштує 900 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі