неділя, 05 серпня 2007 18:24

Дизайнерка Сніжана Нех шиє взуття з льону

Київська дизайнерка взуття Сніжана Нех, 31 рік, вважає, що в Україні скоро почнеться бум на літні чоботи.

— Наші жінки, певно, просто не звикли до такого взуття, — каже Нех, — але ж воно шиється з легкої тканини чи шкіри. Такі чоботи майже не відрізняються від босоніжок.

На літо чоботи зі шкіри дизайнерка шиє без підкладки. На їхній поверхні два шви, щоб не муляло ногу. Довжина — до коліна.

У колекції Сніжани є чоботи під назвою "робочі". Вони пошиті з льону, без замків та заклепок.

— Схожі на солдатські, — каже Нех. — Шию їх на низькій ході.

Прикрашати чоботи замками та аплікаціями не варто, вважає дизайнерка.

— Хоча, — каже, — можна підшити дрібною мережкою чи двома заклепками — щоб зафіксувати халяву.

Для догляду за літніми чоботами є пінки. Сніжана Нех для чищення використовує спеціальний бензин. Він схожий на воду, миттю відчищає бруд і швидко вивітрюється, не смердить.

В ательє Нех попід стінкою стоять різнокольорові полички для взуття. Вони заставлені чобітками, туфлями та босоніжками. Адміністратор Юлія Чистякова дістає з шафки червоні чоботи. Каже, що на "Таврійських іграх" такі вдягала Тіна Кароль. У світлих полотняних, з дрібною ажурною вишивкою, на Українському тижні моди дефілювали моделі Вікторії Гресь. Їхня мереживна поверхня має святковий вигляд.

— Для того щоб пошити ці чоботи, знадобилося два тижні. Вони мають ажурну й густу вишивку. А звичайні шкіряні чоботи на замовлення в ательє шиють за 3–4 дні,— каже Юлія.

— Шкіру Сніжана зазвичай ще обробляє, — додає адміністратор. — Майже всі чоботи літньої колекції мають "ефект потертості".

До літнього взуття в ательє пропонують шкіряні сумочки. Вони прикрашені фотографіями на шкірі.

— Іноді жінки замовляють сумочки з власним фото або купують із чорно-білими фотографіями під старовину, — розповідає Юлія.

Пошив чобіт в ательє Сніжани Нех коштує від $480.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнерка Сніжана Нех шиє взуття з льону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі