середа, 16 квітня 2008 18:01

Дівчата-підлітки обирають на весну взуття на підборах

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  До літньої бавовняної сукні львівська дизайнерка Оксана Караванська підібрала дівчатам-моделям босоніжки на невеликих тонких підборах. Весняно-літню колекцію для дівчат показали на виставці ”Бебі Фешн 2008” у Києві. До суконь Караванська зробила невеликі
До літньої бавовняної сукні львівська дизайнерка Оксана Караванська підібрала дівчатам-моделям босоніжки на невеликих тонких підборах. Весняно-літню колекцію для дівчат показали на виставці ”Бебі Фешн 2008” у Києві. До суконь Караванська зробила невеликі

У Києві чотири дні показували колекції дитячого одягу і взуття на виставці "Бебі Фешн 2008". Одяг для дівчат 10–15 років нагадує жіночий. До піджаків-дзвіночків із рукавом три чверті дизайнери радять надягати спідниці до коліна і взуття на підборах-рюмочках.

— Обожнюю короткі спідниці й каблуки, — каже 13-річна Ксенія після показу. Дівчина одягнута в золотаві легінси та трикотажний светр до стегна. Талія підперезана широким лакованим паском. На ногах — весняні чобітки на підборах. — Шкода, що у такому вбранні у школу ходити не дозволяють. Але іноді можна — ну трохи вчителі посваряться, але ж фурор серед однокласників буде.

Столичний дизайнер Сергій Колосов, 27 років, рекомендує більше доповнювати дитячий одяг декором.

— Візьміть стрічечку, камінчик чи аплікацію — і ви створите образ дитини. Треба вибирати яскраву тканину, фурнітуру використовувати сміливіше. Це ж дітки, їх має бути видно здалеку. Вони ж наші квіточки!

Христина Бобкова в колекції для відпочинку і спорту "Весняна феєрія" обрала стиль диско 80-х. Дівчатка ходили подіумом у майках із принтами. На кожній — фотографія зірки: Наталії Могилевської, Тіни Кароль, Володимира Зеленського. До коротких багатоярусних спідниць-ламбад дизайнерка пропонує золотаві чи срібні лосини. Модна куртка на весну — до талії, з блискучої тканини, розшита стразами. Босоніжки на підборах 2–4 см.

— Одяг Бобкової мені сподобався найбільше, — ділиться киянка Аліна Штольц, 9 років. — Вбрання вибираю сама. Якщо мамі воно сподобається, купує. Головне, щоб одяг пасував і до лиця, і до фігури. Зрозуміло, за віком теж має підходити. Бо ж носити його треба хоча б два роки. Про модний і крутий одяг дізнаюся з журналів "Алёнка+Серёжка" та "Мадемуазель".

Про модне вбрання дізнаюся з журналу "Мадемуазель"

Львів"янка Оксана Караванська показала весняну колекцію "ОК"КІДЗ". Там були довгі яскраві плащі та приталені сукні. Рукава піджаків — три чверті. Взуття дизайнерка пропонує з різнокольорової шкіри — теж на підборах.

На столичному Дарницькому ринку для дівчат є чимало плісированих та двоярусних бавовняних спідниць із додаванням поліестру. Ціна — 55–75 грн.

— Для дітей головне в одязі — щоб добре прався! — запевняє Тетяна Соловей, 54 роки. — Мами не напасуться грошей, якщо одягатимуть дитину в натуральне.

Продавці взуття пропонують яскраві лаковані туфлі на невисоких квадратних підборах. Вони коштують від 85 грн. Поверхня деяких моделей декорована кольоровими квітами.

Великий вибір одягу для дітей у столичному магазині "Дитячий світ" на Дарниці та у ЦУМі на Хрещатику. Там продають чимало вітчизняного. Сарафани коштують від 45 грн. Шовкові блузки з круглими комірцями — від 120 грн. Лляні спідниці з подолом, розшитим квітами — від 65 грн.



Юнаки не хочуть дорослого одягу

Столична дизайнерка Анжела Ангел, 40 років, зробила колекцію для хлопців 12–15 років "Весь світ у кишені". Пропонує високі манжети на штанах. А сорочки — без кишень. Брюки вона доповнила вільними светрами з тонкого бавовняного трикотажу. На манжетах сорочок є заклепки.

— На кожен день одягаю вузькі джинси, до них маю безліч сорочок, — каже Станіслав Шагаєв, 16 років. — Взуваю масивні кеди. Це стиль, якого я дотримуюся. Серйозні піджаки і краватки носитиму в старшому віці, поки що я до цього не готовий.


Підбори псують хребет


— До 16-річного віку дівчатам не варто взувати підбори, — застерігає ортопед київської дитячої лікарні N1 Віктор Машуренко. — У цьому віці нога дитини починає формуватися, тож високий каблук може погано вплинути на хребет. Він отримує велике навантаження.

Дівчатам до 16 років треба підбирати взуття на широких підборах до 2 см.

Зараз ви читаєте новину «Дівчата-підлітки обирають на весну взуття на підборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі