понеділок, 14 жовтня 2019 06:30

Димарі обкладають клінкерною цеглою

— Димохід обклав ­клінкерною цеглою. Вона міцна і довго не псується, — розповідає Олександр Глушко, 60 років, із села Рудня-Пошта Житомирського району Житомирської області.

— Модно робити різнокольорові димоходи. Щоб не переплачувати за червону цеглу, можна взяти жовту й покрити фарбою для зовнішніх робіт. Або зробити грайливу веселку. До яскравої цегли зробив кольоровий шов із бетону підвищеної зернистості. Він не дає усадки. Наніс його будівельним пістолетом.

Клінкерна цегла буває не лише прямокутна, а й із заокругленими кутами. Це зручно для будівництва димаря. На верх установив дашок із двох шматків металу. Отвір між ними закрив дрібною сіткою, щоб захистити від потрапляння комах.

— Керамічну цеглу краще не брати. Вона вдвічі дорожча. Вартість зумовлена складною технологією виготовлення матеріалу.

Часто димоходи обкладають силікатною цеглою. Вона має ідеально гладку поверхню і багато відтінків. Часом на поверхні цього матеріалу може проступати сіль. Її протирають ганчіркою, змоченою в оцтовому розчині.

Зараз ви читаєте новину «Димарі обкладають клінкерною цеглою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі