неділя, 03 червня 2007 18:55

Діана Дорожкіна пішла б на випускний вечір у бриджах

Автор: фото: Олександр ЧЕКМЕНЬОВ
  Київська дизайнерка Діана Дорожкіна у своєму ательє на вулиці Обсерваторній показує сукню з вишневого гіпюру за 2,5 тисячі гривень
Київська дизайнерка Діана Дорожкіна у своєму ательє на вулиці Обсерваторній показує сукню з вишневого гіпюру за 2,5 тисячі гривень

Випускне вбрання на київських базарах з"явилося на початку квітня.

На "Даринку" турецькі сукні зі штучного шовку й сатину коштують 105–230 грн. Переважно прямі моделі на бретельках. Із нових фасонів — шовкові сукні-плісе зі складками по всій довжині за 890 грн. Довга спідниця та корсет обійдуться від 400 грн. Окремо корсет можна купити за 150 грн, розшитий бісером — за 450 грн. На Петрівці прямі сукенки з мереживом і блискітками продають по 750–900 грн. У торговельних центрах "Метроград", "Глобус" випускні сукні коштують як і вечірні — від 1 тис. грн. Пошити вбрання в ательє на околиці Києва разом із матеріалами обійдеться у 1,5 тис. грн. А за 2,5 тис. грн можна замовити сукню у столичного дизайнера Діани Дорожкіної, 36 років. Свою весняно-літню колекцію вона представила з акцентом на випускних моделях.

Діана спізнюється на зустріч у "Дім моди Дорожкіної", що на вул. Обсерваторній, 9, на дві з половиною години. Дві молоді клієнтки нервово гортають каталоги, роздивляються шкіряні корсети. В клітці за склом гризе шкірку кабачка зелена ящірка-ігуана. Дівчата йдуть. За мить у темно-синьому брючному костюмі від "Луї Віттон" і кепці-блейзері заходить дизайнерка.

Дизайнер не радить одягати золото, діаманти

— Побила свій рекорд стояння в пробці, — пояснює Дорожкіна. — Жара така, що один чоловік бутерброди розігрівав на капоті машини. — За Діаною до ательє заносять дві валізи з одягом. Пізно вночі у неї був показ у розважальному центрі "Арена". — Усе літо, кажуть, буде спекотним. Тому на випускний я стараюся робити максимально легкі речі з шовку, шифону, віскози, спадаючих тканин.

Цього року в Дорожкіної багато замовлень на випускні бали.

Питаю, як змінилася за рік "випускна" мода. Дорожкіна відповідає: головне — ніяких кринолінів. Дівчина на випускному вечорі у весільній сукні — це поганий смак. Форма може бути авангардна, але колір — світлий, спокійний.

— Якось випускниця хотіла чорну сукню пошити. Я відмовила її. "Маленька чорна сукня" тут не підійде, темний колір за настроєм не може бути на випускному.

Дорожкіна пригадує, що її випускна сукня була білою — із шифону та шовку, приталена по фігурі.

— Я досі дуже люблю білий колір. Я на випускний одягла б білі літні чобітки до коліна, білі бриджі, легку хвилясто спадаючу спідницю й білий  шовковий корсет. Як прикрасу взяла б на шию білі перли.

Помпезні прикраси — золото, діаманти — дизайнер не радить одягати. Каже, дороге кольє пасуватиме на Віденський бал, але не на шкільну дискотеку. Не підійде дуже високий каблук і важкі конструкції в сукнях.

На вбрання можна причепити живі квіти, заколоти їх у волосся, нашити стрічки або підкреслити декольте дуже ніжним мереживом. Діана Дорожкіна розповідає про деталі, які можуть гарно "показати" навіть найскромнішу сукню.

Вона дістає з валізи сукню зі стрейчевого вишневого мережива, обшиту жовтими камінцями Сваровські. Низ зроблений із шовкових і шифонових стрічок. Каже, що це скромний варіант зі смаком. Таку річ можна замовити на випускний у її Домі моди за 2,5 тис. грн. Каже, цього року має багато клієнток із Дніпропетровська, Донецька, Одеси, Запоріжжя.

Вибирати фасон випускної сукні Дорожкіна радить під ситуацію. Бал у Маріїнському палаці — це одне. А випускний на кораблі — інше.

— У цьому сезоні я спеціально шила сукні-трансформери. Дівчина виходить у довгому вбранні, а через кілька годин на танцях робить із нього коротку спідницю.

Зараз ви читаєте новину «Діана Дорожкіна пішла б на випускний вечір у бриджах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі