Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2007 15:45

Дерев"яні міні-бари дарують чоловікам

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Ілона Басс показує подарунковий міні-бар у вигляді літака-”кукурузника” на виставці ”КиївЕкспо-меблі-2007”
Ілона Басс показує подарунковий міні-бар у вигляді літака-”кукурузника” на виставці ”КиївЕкспо-меблі-2007”

53-річний майстер Леонід Дрейцер вирізає сувеніри з дерева. Ремесла навчився від батька. Їхній предок у ХVІІІ ст. був теслею при дворі німецького курфюрста (князя. — "ГПУ"). Найчастіше Леонідові замовляють міні-бари незвичайної форми.

Тесля надає їм вигляду літачка-"кукурузника", велосипеда, кулемета або гармати. Корпус робить порожнім, щоб уміщалася пляшка. У літачку можна тримати вино, а в гармату влізе навіть шампанське. Для барів-візків Леонід вирізає невеликі металеві чарки-"відерця".

— Міні-бари від Дрейцера купують на подарунок високопосадовцям, — розказує Ілона Басс, заступник директора фірми "Дрейцеръ". — Дарували Дмитрові Табачнику та Анатолієві Гриценку.

Для пікніків тесля робить шампури з ручками із дерева темних порід. Вирізає для них і футляр. На подарунок жінкам купують шкатулки для прикрас та вази. Фактура дерева не повторюється, тому роботи не схожі одна на одну. Леонід  використовує ясен, дуб і в"яз. Окремі деталі — з китайського червоного горіха.

— Над одним виробом Дрейцер сидить близько тижня, — каже Басс. — Є й такі, на які потрібно три місяці. Працює тільки під натхненням, інакше робота не виходить.

Міні-бари Дрейцера коштують 570–1450 грн, вази — 150–2000 грн. Набір для шашликів із розкладним мангалом продають за 1400 грн. У Києві роботи майстра можна купити у ТЦ "Метроград", у "Магелані" на Одеській площі або замовити через Інтернет на сайті www.svitg.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Дерев"яні міні-бари дарують чоловікам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути