четвер, 13 січня 2011 02:15

Цибулю вирощують у консервних банках

35-річна Людмила Акатна з райцентру Іллінці на Вінниччині щозими вирощує на підвіконні зелену цибулю.

— Коли готую салат чи борщ, скубаю скільки треба. Аромат чути одразу, бо це екологічно чисті вітаміни. У супермаркетах овочі та зелень не мають запаху, бо вони напівштучні, — каже Людмила Акатна. — Цибуля пускає пишні паростки вже за три тижні. Для цього можна брати будь-яку посудину — коробки від майонезів, боковий пластмасовий ящищок зі старого холодильника, дерев'яні ящики, банки з-під консерви. Навіть можна взяти картонні ящики, якщо обкласти їх плівкою, щоб не промокали. Я беру красиву посудину для вазонів.

Ґрунт краще купувати в магазині квітів.

— Земля з полісадника може містити личинки паразитів і насіння бур'яну. Хіба що його залити кип'ятком і дати просохнути. Потім встиляємо дно ящика плівкою. На неї кладемо дрібненькі камінчики або дренаж із битої цегли. Це для того, щоб ґрунт тримав вологу. До землі можна додати трохи річкового піску — він не буде давати землі збиватися в болото при поливі та краще пропускатиме повітря.

Людмила Акатна поливає цибулю раз на три дні. Тримає на підвіконні в кухні, поряд із газовою плитою.

— Десь вичитала, що коли зелену цибулю поставити у спальню, вона буде знезаражувати повітря і покращувати сон. Пера обриваємо вибірково, не всі підряд. За таким методом можна вирощувати кріп, петрушку, лаврове листя та листки салату.

Зелену цибулю можна вирощувати також у воді. Вона випаровується, тому час від часу треба її доливати. Раз на три-чотири дні рослину краще залишати без води, інакше загниє.

Зараз ви читаєте новину «Цибулю вирощують у консервних банках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі