середа, 13 лютого 2008 16:38

Яскравість світла в кімнаті регулюють пультом

Для регулювання яскравості освітлення кімнати столичний електрик Олексій Росоха, 43 роки, придбав потенціометр турецької фірми "Макел" із дистанційним пультом. До того користувався вимикачами-дімерами.

— Прилад зручний, ще й дозволяє заощаджувати енергію, — каже Олексій. — Вимкнути світло або відрегулювати яскравість можна пультом, не встаючи з ліжка.

Потенціометр служить і як будильник. Його можна запрограмувати так, що прилад сам увімкне або вимкне світло в призначений час.

— Найкраще купувати потенціометр потужністю до 600 ват,— радить Олексій.— Тоді один прилад упорається з великою люстрою на 6–10 ламп.

Пульт чоловік купив півроку тому на столичному господарчому ринку Лісовий. Заплатив 55 грн. Нещодавно шукав такий для брата. Той саме повісив люстру на 10 лампочок. За пульти вже правлять 85 грн. Стільки ж вони коштують і в магазинах електротоварів.

Зараз ви читаєте новину «Яскравість світла в кімнаті регулюють пультом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі