середа, 10 вересня 2008 19:40

Агресивних собак обсипають пудрою від бліх

"Від подруги принесла руде кошеня. Заглянула йому під шерсть — а там повно бліх! — розповідає полтавка Оксана Федоренко, 35 років. — Воно жило разом із двома собаками. Постійно чухалося".

Для тварини у ветаптеці Федоренко купує препарат "Барсік" за 5 грн. Капає його між вухами, на шию, по хребту кошеняти.

— Через годину блохи просто вискакують.

Сучасні протиблошині засоби нешкідливі, кажуть ветеринари.

— "Неостомазаномом" виводять бліх у вагітних тварин, у цуценят, кошенят, — говорить 36-річна Людмила Рій, лікар-ветеринар клініки "Ветсервіс" у Полтаві. — Він підходить для пацюків, хом"ячків, морських свинок.

Препарат підбирають залежно від віку тварини. Мілілітр розводять у склянці води і наносять мочалкою проти шерсті. Для тварин від двох місяців є краплі "Бар"єр" або "Барсік". Їх капають на холку, між вухами, на шию і по хребту.

— Там тварина їх не злиже, — пояснює Рій. — Ліки діють півтора-два місяці. Потім процедуру повторюють.

Агресивних собак ветеринар радить обсипати пудрою, бризкати спреєм. Шампунь від бліх застосовують кожні три місяці.

— У ліках діюча речовина однакова, — каже фахівець. — Котів і собак купають раз на квартал. Бо змивається захисний шар шкіри, і вона пересихає.

За 3–4 дні після обробки дорослій тварині для профілактики одягають нашийник від бліх. Цуценятам — із трьох місяців, кошенятам — із одного. Нашийник діє півроку.

— Для цуценят є фітонашийники, зроблені на основі трав"яних витяжок, — додає Людмила Рій. — Але вони малоефективні. Після виведення паразитів у тварин потрібно провести дезінфекцію приміщення. Інакше блохи кусатимуть господарів.

Василь Присяжнюк із Пирятина на Полтавщині застосовує дуст.

— Дуст викликає рак, — зауважує Рій. — Улюбленці можуть його нализатися й отруїтися.

Дворовим тваринам у будку стелять соснову стружку. Для більшого ефекту її часто замінюють. Сосновий запах відлякує бліх.

Зараз ви читаєте новину «Агресивних собак обсипають пудрою від бліх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі