середа, 22 липня 2015 14:45
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Саакашвілі провокує Кремль на істерику

Призначення росіянки Марії Гайдар заступницею губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі сколихнуло українське суспільство. Донька російського державного діяча і політика Єгора Гайдара раніше казала, що Крим належить Росії і уникала відповіді на запитання журналістів, з ким воює Україна. Щоправда, тепер запевняє, що підтримує територіальну цілісність України, а в усіх наших бідах винна Росія.

Ця історія показує, яка велика доля шоу в нашій політиці. Зрозуміло, що Саакашвілі як досвідчений шоумен від політики, знає, що робить. Задля публічного успіху він мало не щодня здійснює неординарні вчинки. Лається з прокурорами, ходить по ринках, їздить у маршрутці, масово звільняє чиновників тощо. Тим самим намагається весь час перебувати в полі уваги не тільки в країні, а й за її межами.

У Росії це призначення Марії Гайдар викликало хвилю "народного гніву", який докотився до Держдуми. Її називають зрадницею і пропонують позбавити російського громадянства.

Саме така істерична реакція і потрібна голові Одеської ОДА. Провокуючи Кремль на конфлікт, він консолідує своїх прибічників і викликає до себе світову увагу. Подібний прийом Саакашвілі застосовував неодноразово на посаді президента Грузії. Аби потім отримати додаткову допомогу від Заходу. Нині він так само хоче стати для європейських політиків своєрідним ідейним форпостом боротьби з корупційною українською системою та біснуватим кремлівським вождем. І Захід змушений буде надавати невгамовному губернаторові усіляку підтримку, в тому числі матеріальну.

Великої кадрової цінності в Марії Гайдар нема. За свої 32 роки вона не відзначилася менеджерськими якостями. Хіба що зажила слави активної опозиціонерки, організовувала певні громадянські кампанії. До того ж, щоб успішно працювати в Україні, треба не лише вивчити українську мову, а й зрозуміти, що ментальність українців інша, ніж у росіян.

Слова про братні народи нині у нас нічого не значать. Та й своїх молодих кадрів достатньо. Інша справа, що влада досі монополізована старими політичними елітами, яким потрібно продовжувати шоу, а не робити реальні зміни.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі провокує Кремль на істерику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі