вівторок, 24 травня 2011 15:39
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Мої учні

Я мала час і натхнення й відшукала у соціальній мережі мій 5 "А" клас. 10 років тому в одній із луцьких шкіл відбувала мовну практику. Наприкінці учні випросили прощальну дискотеку і написали мені зо два десятки листівок. Досі їх зберігаю.

Першим мене "френдить" Андрій Кравець. "Ольга Анатоліївна, мені кажеться, що я у вас закохався!" Після цього освідчення мені було незручно викликати Андрія до дошки. Але я йому про це досі не кажу.

Юра Коваль одразу вирішив розставити усе на місця: "Ви конєшно красіві, але Кравець для вас малолєтка". Розсудливий Юра тепер навчається на політолога у волинському вузі.

"Ви на нас не кричали, хоч ми були дурачками", — ця листівка від Вадика Пісоцького. Вадик уже два роки, як одружений з Юлею Ласковою. У школі Юля була відмінницею. Але їй подобалися розбишаки й хулігани, а спокійний Вадик — ні. "Я дякую вам за дванадцятку з мови і за одинадцятку", — каліграфічно вивела Юлія.

"У вас такий ніжний голосочок, такі зелені очі", — написала Інна Михайлова. Я пообіцяла викликати її до дошки на останньому уроці, а вона не підготувалася і спробувала задобрити вчительку.

Ви на нас не кричали, хоч ми були дурачками

"Мені сподобалося, як ви говорили із Деркачем по-пантовому", — це листівка від Марійки Шваюк. А забіяка Вася Деркач, який увесь час намагався зірвати урок, довго не мудрував — надряпав вірша: "Пусть пришлет тебе Аллах парня в фирменных штанах".

"Попросіть директоршу, щоб взяла вас на роботу і зробіть ще одну дискотеку", — підписалися близнючки Марина і Єва Липські.

І ще одна листівка, без підпису: "Я знаю, що я вам не сподобалася, но ви вибачайте! Ви вчили нас прикрасно. Анонім".

Я довго шукаю і нарешті знаходжу. Додаю у друзі Ірину Мельник. Спілкуємося, наче давні друзі, обмінюємося фотографіями. Іра розповідає, що анонімну листівку написала вона. Я роблю вигляд, що здивована. Хоча одразу вирахувала аноніма і навіть підписала у кутику: "Від Ірини".

Іра й досі пише "прекрасний" через "и". Але я її більше не виправляю.

Зараз ви читаєте новину «Мої учні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі