вівторок, 15 лютого 2011 19:01
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Дід Максим проти

Дід Максим проти

"Яке ви од мене інтерв'ю хочете слухати? Я вже що знав, забувся", — каже дід Максим. Цієї зими йому виповнюється 91 рік. Він авторитетний експерт із жіночої краси у Деражному й навколишніх селах на Рівненщині.

Із 17 років добирав наречених односельцям і товаришам із сусіднього села. Сотню разів був за свата. Вісім разів відмовляв хлопців одружуватися, якщо на сватанні дівка йому раптом не подобалася. Чотири рази діда провчали штахетиною, щоб не зводив з розуму чужих жінок.

А після того ще й вигнали з роботи, бо залицявся до дружини голови колгоспу. Баба Ївга все терпіла, а 20 років тому померла. Відтоді він сам на хазяйстві.

Чотири рази діда провчали штахетиною

Дід Максим виймає з-під каструлі закопчену газету і тицяє пальцем. У ній на фото — дівки у віночках протестують голими грудьми проти дій столичної влади. Це дівчата з руху "Фемен". На розвороті роздягнулася балерина Волочкова.

— Ото можете написати, що я протів. Аж страшно, які дівки пішли — ні цицьок, ні задньої частини, нічо нема. Раньше як затиснеш у танці, а вона як вересне, як на тобі повисне! Зразу ясно — огонь-дівка.

Дід вдивляється у газетні фото.

— Правда, тепер вибирати легше. Все понятно.

Торік районна газета хотіла зробити про нього публікацію. Дід Максим знудився розказувати трудову біографію і почав пригадувати імена коханок. Молода кореспондентка зашарілася і втекла з хати. Матеріал не вийшов.

Сільський голова щороку заради сміху направляє до діда студенток, які збирають фольклор. Він до ночі не відпускає — співає їм сороміцьких пісень.

Дід Максим хвалиться, що його батько дожив до 100 років. Відвідував молодиць, доки міг ходити. Ностальгує:

— Але тоді ж дівчата були! А мені хоч завтра можна смєло помирати. Перевелися дівки.

Зараз ви читаєте новину «Дід Максим проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі