вівторок, 27 березня 2012 15:34
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Десь я тебе бачив

— Радость моя, Софочка! Ты все хорошеешь и хорошеешь, как я погляжу! — гукає до мене мене кульгавий заїка з одеського Привозу. Він одягнений у добротний піджак, від якого тхне рибою. Наближається і сплескує руками: — Как, не Софочка? Где-то я тебя видел!

Поки я щось лепечу, піджак у рибній лусці нахабно лізе обніматися. Місця для маневрів бракує. Хочеться провалитися крізь землю просто серед рядів, а кульок із креветками пожбурити під прилавок, щоб не заважав утікати. На мене починають звертати увагу люди.

Він поплескує себе по кишені й багатозначно підморгує. І я, наче кролик, швидко дістаю гаманця. 3 гривні й жменя копійок зникають у складках його модного піджака.

— Всегда говори, что снималась в сериале о любви, — шепоче він тим часом. Чомусь уже не заїкається. Паперові гривні виймає і перекладає до іншої кишені, там їх ціла пачка, перехоплена гумкою.

Всегда говори, что снималась в сериале о любви

Чоловік посилає мені повітряний поцілунок і кульгає на інший край Привозу. Шукати, із ким іще пообійматися.

— А ми з вами ніде не стрічалися? — мружиться до мене поверх окулярів начальник одного з районних відділків міліції. Місяць тому він обіцяв мені ексклюзив, аби тільки не випереджала подій і не подавала інформації у газету раніше, аніж їхня обласна прес-служба. А зараз майстерно вдає, наче бачить мене вперше.

Непробивний хитрий погляд поверх окулярів не дає мені жодних шансів на ексклюзив. Його нахабність і самовпевненість когось мені нагадують. От лише піджак у начальника трохи кращий. Із запахом одеколону, а не риби.

Я мовчки збираю речі. Доки пакую диктофон, він ледь посміхається і щось собі пише.

Замість прощатися, я раптом ляскаю себе по лобі:

— Та я ж у серіалі знімалася! Про любов. Приємно, що впізнали!

І його самовпевнена посмішка десь дівається.

Зараз ви читаєте новину «Десь я тебе бачив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі