вівторок, 07 лютого 2012 15:39
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Чари

— Жіночі чари не в нафарбованих очах. Секрет в іншому — прокидаєшся зранку і до кожного чоловіка, якого стрічаєш протягом дня, подумки промовляєш "люблю". І так увесь день, щоб закріпити результат, — каже подруга. Вона цікавиться різноманітними жіночими практиками, а я беруся їх перевіряти. Заодно економлю на макіяжі.

У понеділок починаю експеримент. Іду і подумки люблю двірника Гошу, запійного дебошира у засмальцьованому кожусі. Тиждень тому він пропив спецівку і десь посіяв в'язанку ключів, та йому нічого за це не було. З двірників Гошу не виганяють, бо серед керівництва його племінник. У Гоші залізний принцип: "Можу копати, а можу й не копати". Тому наш будинок по вікна у снігу.

Мій погляд Гошу роззброює. З несподіванки він упускає лопату. А коли отямлюється, швидко-швидко прокладає переді мною доріжку в снігу, бажає вдалого дня.

Мій погляд Гошу роззброює. З несподіванки він упускає лопату

Наступним під експеримент потрапляє колега із сусіднього відділу. Він рідкісний зануда, бо приходить до нас на чай і годину розповідає про тещу-зміюку, дружину-гадюку і невдячних дітей. Сьогодні він був не схожий на себе — сьорбав тихенько, говорив мало, помив за усіма чашки. В обід приніс нам по шоколадці, на мене дивився підозрілим поглядом. Знову подіяло.

Увечері охоронець у супермаркеті ходить за мною сновидою між стелажами, заглядає у кошик, підказує, який сир свіжіший. На касі допомагає пакувати продукти в торбинку, довго зачудовано витріщається.

Балакучий азербайджанець на базарчику за рогом до кілограма мандаринів безплатно додає гроно винограду і два яблука. Цікавиться, як справи в мого чоловіка.

Окрилена результатами, у вівторок твердо вирішую просити в начальника надбавку до зарплати. Про всяк випадок підстраховуюся — ретельно підводжу очі.

Зараз ви читаєте новину «Чари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі