понеділок, 30 жовтня 2017 17:47
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

300 доларів у конверті

— Хитро зробила наша просунута невістка. Придумала всі три дні народження в один день святкувати, — говорить колега Марія.

Щороку восени вона має мороку — міркує, що подарувати братові, його новій дружині й доньці.

— Подарунки мають бути оригінальними, щоб тішили, чого б іменинник точно собі не купив, — торік казала Марія. Зазнала фіаско. Кажуть, невістка була незадоволена космічним світильником із густою рідиною, що переливається від температури. Донька не оцінила колекцію антистресових розмальовок. Брат за квітчасту сорочку скупо подякував. Через родичів передавали: "Краще б дарувала грошима. 100 доларів у конверті, по-сучасному".

— Улітку були в мене на дні народження. Нахвалювали рибний паштет, порося і салат з авокадо. А потім родичам казали, що на святкування тепер інша мода — всі по ресторанах, накривають фуршет. Сто доларів залишили, — розказує Марія.

Від торішнього невістчиного фуршету має погані спогади.

— Поковтали всі шпажки за годину, ще годину до гарячого сиділи з порожніми тарілками. Потім чоловік за свої бігав купував горілку, тож йому не вистачило ковбасок. А вдома ще яєчню вимагав — хіба то гостина?

Цього року Марія позичає на подарунок гроші.

— Утричі збільшили бюджет, тож шпажки тепер за 300 доларів у конверті, — похмуро жартує. — Зате модно, по-сучасному, один раз відбути — і голова не болить. А борг за півроку віддам частинами.

Зараз ви читаєте новину «300 доларів у конверті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі