Каліфорнійське диво дає по 10 перців з куща

— Маю перець, який дає врожай при будь-якій погоді. Навіть у спеку, — розповідає 61-річна Світлана Яковенчук із села Осика Народицького району Житомирської області. — У Каліфорнійського дива плоди червоні та жовті. Останні соковитіші, бо з товстими стінками. Хрустять у салаті, а при запіканні тримають форму.

Болгарський перець Каліфорнійське диво має кубічну форму. Дозріває за 100 днів після сходів. Кущ заввишки 80 см родить 10–12 перчин вагою по 100 г. Плоди соковиті й солодкі. Сорт стійкий до хвороб і посухи.

У травні Світлана ­Яковенчук висаджує розсаду поблизу грядок з ­огірками, капустою чи кабачками. Між кущами перців має бути 40 см. Так ­кожна рослина отримуватиме ­потрібну кількість світла.

— Щоб виросли великі перці, зриваю перші квітки. Так рослина збереже поживні речовини для наливання плодів.

Грядок не сапає і не підгортає, бо це оголює коріння. Під кущами розкладає солому для утримання вологи. Під мульчею заводяться черв'яки, які дренують землю. Тоді корені отримують більше повітря та корисних речовин.

Зараз ви читаєте новину «Каліфорнійське диво дає по 10 перців з куща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі