— Маю перець, який дає врожай при будь-якій погоді. Навіть у спеку, — розповідає 61-річна Світлана Яковенчук із села Осика Народицького району Житомирської області. — У Каліфорнійського дива плоди червоні та жовті. Останні соковитіші, бо з товстими стінками. Хрустять у салаті, а при запіканні тримають форму.
Болгарський перець Каліфорнійське диво має кубічну форму. Дозріває за 100 днів після сходів. Кущ заввишки 80 см родить 10–12 перчин вагою по 100 г. Плоди соковиті й солодкі. Сорт стійкий до хвороб і посухи.
У травні Світлана Яковенчук висаджує розсаду поблизу грядок з огірками, капустою чи кабачками. Між кущами перців має бути 40 см. Так кожна рослина отримуватиме потрібну кількість світла.
— Щоб виросли великі перці, зриваю перші квітки. Так рослина збереже поживні речовини для наливання плодів.
Грядок не сапає і не підгортає, бо це оголює коріння. Під кущами розкладає солому для утримання вологи. Під мульчею заводяться черв'яки, які дренують землю. Тоді корені отримують більше повітря та корисних речовин.
Коментарі