Бузок Перлина нагадує махрові троянди

— Викорчувала старий бузок, бо місце займав і не цвів. Посадила нові сорти з волохатими кетягами, — розповідає Тетяна Скрипник, 55 років, із села Михайлівка Диканського району Полтавської області.

Вирощує темно-фіолетовий сорт Найт, бузковий Амі шотт, рожевий Перлина та білий Міс Елен Вілмот. Їхні махрові квіти нагадують троянди. Цвітуть у травні. Карликові сорти Маєра та Школярка — у червні. Кущі заввишки 1,5 м невибагливі й не бояться морозів. Квітів буде більше, якщо обламувати сухі суцвіття одразу після цвітіння. Якщо відкласти до осені — наступного року цвіту дадуть мало. Відсікає біля основи квітки, де зелена частина переходить у тверду гілку.

— Садять бузок напровесні чи наприкінці літа. Можна нарізати з куща живців завдовжки 20–30 сантиметрів. Їх посадити в горщик із ґрунтом і перенести наступного року у квітник. Так нові саджанці отримають сортові властивості материнського куща.

Зараз ви читаєте новину «Бузок Перлина нагадує махрові троянди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі