Аґрус треба постійно проріджувати

Автор: фото надав Андрій Тітов
  Аґрус Берил дає кисло-солодкі ягоди з тонкою шкіркою. Сорт морозостійкий, витривалий до борошнистої роси
Аґрус Берил дає кисло-солодкі ягоди з тонкою шкіркою. Сорт морозостійкий, витривалий до борошнистої роси

— Синові лікар призначив їсти аґрус і пити з нього компоти, — розповідає 50-річна Ганна Бурбела з села Волошиново Самбірського району Львівської області. — Має проблеми з нирками, а аґрус їх добре чистить, бо сечогінний.

Жінка замовила в інтернеті саджанці. Дали плоди наступного року.

— Восени під кожен кущ вношу органічні добрива раз на два-три роки. Також підгодовую аміачною селітрою. Аґрус любить розсипчастий, пухкий ґрунт, без бур'янів. Потребує регулярного проріджування гілок, бо загущення впливає на якість і розмір ягід.

Власник садового розплідника з міста Бахмут на Донеччині 44-річний Андрій Тітов вирощує різні види саджанців аґрусу.

— У мене посадковий матеріал замовляють з всієї України, — каже Тітов. — Більшість сортів дають плоди в найкоротші терміни. Наприклад, аґрус Берил швидкоплідний. Кущі виростають середньої довжини, густі та зігнуті. Ягоди майже 9 грамів, світло-зелені, округлі, з тонкою шкіркою. Смак кисло-солодкий, десертний. Сорт зимостійкий, витривалий до борошнистої роси й весняних заморозків.

Також садівник пропонує клієнтам сорти: Десертний, Куршу дзинтарс, Ласкавий, Аристократ, Гранд, Полонез та інші.

Замовити саджанці аґрусу й отримати консультацію щодо посадки можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 415 00 15, 0(63) 461 88 32, 0(67) 621 40 47.

Зараз ви читаєте новину «Аґрус треба постійно проріджувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі