Хліб, спечений без дріжджів, не черствіє тиждень. "Полтавський хлібокомбінат" виготовляє дев"ять різновидів житнього "Живого хліба".
— Я на нього "присадив" друзів, — розповідає 30-річний будівельник із Полтави Ярослав Толоконніков. — "Козацький із салом" — це вже бутерброд. "Кавказький" — смакує з борщем. Знайома сушить його на сухарики до пива. Вони без хімії. А "Дарунок" — до кави та чаю.
"Живий хліб" печуть за рецептами прабабусь на хмелевій заквасці, каже директор з питань маркетингу "Полтавського хлібокомбінату" Володимир Стегній, 40 років. Спочатку пекли "Дарунок" з курагою, чорносливом, горіхами, родзинками. Потім — "Полтавський класичний" із кмином та "Джерело" з насінням соняшнику та льону. Він лікує шлунок, знищує в організмі ген старіння. Печуть також "Баварський", "Дари Полтави". У "Кавказький" кладуть три різновиди перцю. Він добре впливає на потенцію.
Нещодавно випустили "Козацький із салом", "Богатирський" із гарбузовим насінням та "Пікантний" із цибулею та перцем. Найпопулярніший — "Дарунок". Його готують 30 год. А звичайний хліб — 4–5 год.
— Скибка "Живого хліба" лікує щитовидку, — переконує головний технолог підприємства Людмила Мулько, 58 років. — Хліб добре впливає на роботу серця, шлунка, підвищує імунітет.
"Живий хліб" коштує 3–10 грн. Вага буханця від 400 г до 1,5 кг. У Полтаві його можна купити в 29 фірмових кіосках та семи магазинах місцевого хлібокомбінату. Також продають у Харкові, Кіровограді, Дніпропетровську. Незабаром він з"явиться в Києві.
Коментарі