понеділок, 27 серпня 2007 14:33

"Живий хліб" коштує від трьох до десяти гривень за буханець

Хліб, спечений без дріжджів, не черствіє тиждень. "Полтавський хлібокомбінат" виготовляє дев"ять різновидів житнього "Живого хліба".

— Я на нього "присадив" друзів, — розповідає 30-річний будівельник із Полтави Ярослав Толоконніков. — "Козацький із салом" — це вже бутерброд. "Кавказький" — смакує з борщем. Знайома сушить його на сухарики до пива. Вони без хімії. А "Дарунок" — до кави та чаю.

"Живий хліб" печуть за рецептами прабабусь на хмелевій заквасці, каже директор з питань маркетингу "Полтавського хлібокомбінату" Володимир Стегній, 40 років. Спочатку пекли "Дарунок" з курагою, чорносливом, горіхами, родзинками. Потім — "Полтавський класичний" із кмином та "Джерело" з насінням соняшнику та льону. Він лікує шлунок, знищує в організмі ген старіння. Печуть також "Баварський", "Дари Полтави". У "Кавказький" кладуть три різновиди перцю. Він добре впливає на потенцію.

Нещодавно випустили "Козацький із салом", "Богатирський" із гарбузовим насінням та "Пікантний" із цибулею та перцем. Найпопулярніший — "Дарунок". Його готують 30 год. А звичайний хліб — 4–5 год.

— Скибка "Живого хліба" лікує щитовидку, — переконує головний технолог підприємства Людмила Мулько, 58 років. — Хліб добре впливає на роботу серця, шлунка, підвищує імунітет.

"Живий хліб" коштує 3–10 грн. Вага буханця від 400 г до 1,5 кг. У Полтаві його можна купити в 29 фірмових кіосках та семи магазинах місцевого хлібокомбінату. Також продають у Харкові, Кіровограді, Дніпропетровську. Незабаром він з"явиться в Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Живий хліб" коштує від трьох до десяти гривень за буханець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі