Зелений борщ із лободи варить 50-річна Наталія Ісаченко з Ніжина на Чернігівщині. Лободу з великими листочками, що схожі на молоді виноградні, вона спеціально вирощує на городі.
— Тільки лобода не кисла, тому треба ще щавель додавати, — каже Ісаченко. — Скільки лободи, стільки й щавлю кидаю.
Наталія варить м"ясний бульйон, кладе в нього картоплю. Коли та звариться, вкидає помиту й порізану зелень. Заправляє засмажкою з моркви та цибулі.
— Жодних круп для борщу не треба, — пояснює жінка. — Хіба квасолю любите, то можна додати. Але тоді борщ вариться довго.
Із лободи борщ можна готувати все літо. Однак найсмачніший виходить із молодого листя.
×
Коментарі