У Вінниці 10 барменів демонстрували вміння готувати каву на конкурсі бариста. Вони готували еспресо та напої на її основі. Професія бариста походить з Італії.
18-річний Вахтанг Дзідзіґурі готує першою каву глясе. У чотири склянки наливає по 100 г еспресо. Додає по кульці морозива та посипає змішаним тертим чорним та білим шоколадом.
Діана Максименко, 19 років, із кав'ярні "Модена" пропонує авторський напій із вишневого сиропу, молока, кави та вершків.
— Напій має складатися із різних шарів. Тому молоко й каву наливаю через ложку.
На дно склянки Діана наливає 20 г вишневого сиропу. До стінки склянки прикладає чайну ложку. По ній ллє 100 г гарячого молока. Воно рівномірно розтікається по поверхні сиропу, не змішуючись із ним. Так само додає 30 г кави. З кондитерського шприца по кругу додає вершки. Прикрашає їх візерунком з вишневої поливки. Зверху ставить заспиртовану вишню. Вона не тоне.
Дмитро Зуєв, 28 років, із кав'ярні "Меделін" працює бариста сім років. Показує, як готувати напій з еспресо, меду, кардамону та апельсинового фрешу.
— Мед потрібно розігріти разом з апельсиновим соком і кардамоном. Вилити в посудину, додати кави.
Хлопець переміг у конкурсі.
— Ми одні з перших у Вінниці почали готувати каву за всіма правилами, — каже Дмитро.
Еспресо — напій трьох ковтків, випивається за хвилину. За цей час людина має відчути весь кавовий смак.
Коментарі