пʼятниця, 11 лютого 2011 01:00

Заспиртована вишня не тоне в каві

Автор: фото з сайта www.noviy-god-2009.com.ua
  На каву з кондитерського шприца  витискають збиті вершки
На каву з кондитерського шприца витискають збиті вершки

У Вінниці 10 барменів демонстрували вміння готувати каву на конкурсі бариста.  Вони готували еспресо та напої на її основі. Професія бариста походить з Італії.

18-річний Вахтанг Дзідзіґурі готує першою каву глясе. У чотири склянки наливає по 100 г еспресо. Додає по кульці морозива та посипає змішаним тертим чорним та білим шоколадом.

Діана Максименко, 19 років, із кав'ярні "Модена" пропонує авторський напій із вишневого сиропу, молока, кави та вершків.

— Напій має складатися із різних шарів. Тому молоко й каву наливаю через ложку.

На дно склянки Діана наливає 20 г вишневого сиропу. До стінки склянки прикладає чайну ложку. По ній ллє 100 г гарячого молока. Воно рівномірно розтікається по поверхні сиропу, не змішуючись із ним. Так само додає 30 г кави. З кондитерського шприца по кругу додає вершки. Прикрашає їх візерунком з вишневої поливки. Зверху ставить заспиртовану вишню. Вона не тоне.

Дмитро Зуєв, 28 років, із кав'ярні "Меделін" працює бариста сім років. Показує, як готувати  напій з еспресо, меду, кардамону та апельсинового фрешу.

— Мед потрібно розігріти разом з апельсиновим соком і кардамоном. Вилити в посудину, додати кави.

Хлопець переміг у конкурсі.

— Ми одні з перших у Вінниці почали готувати каву за всіма правилами, — каже Дмитро.

Еспресо — напій трьох ковтків, випивається за хвилину. За цей час людина має відчути весь кавовий смак.

Зараз ви читаєте новину «Заспиртована вишня не тоне в каві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі