На якій воді краще готувати і як довго можна вживати бутильовану воду?
запитує киянка Олена Скочій, 24 роки.
— Відкриту бутильовану воду можна пити добу-дві, далі треба кип"ятити, — радить заступник директора Інституту екогігієни і токсикології ім. Медведя Анатолій Подрушняк, 56 років. — Я сім років п"ю бутильовану воду "Моршинська". Страви готую на водопровідній. Дитині цю воду можна давати до вечора першого дня. На завтра пийте самі або варіть суп.
Працівниця цього ж інституту Ольга Голінько п"є фільтровану воду. Удома використовує фільтри "Бріта", на роботі — "Бар"єр".
— Смакові якості їжі, приготованої на такій воді, значно кращі, — запевняє Ольга Миколаївна.
Якістю водопровідна вода поступається фасованій, вважає президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "Тест" Валентин Безрукий, 36 років:
— Її можна трохи доочистити фільтрами і брати для куховарення. Водопровідна вода краща за бюветну. Під кожним бюветом є резервуар, де вона застоюється. Уранці з бюветних кранів нічого доброго не наберете.
Коментарі