вівторок, 30 жовтня 2007 14:33

Вода у відкритому бутилі зберігається два дні

На якій воді краще готувати і як довго можна вживати бутильовану воду?

запитує киянка Олена Скочій, 24 роки.


— Відкриту бутильовану воду можна пити добу-дві, далі треба кип"ятити, — радить заступник директора Інституту екогігієни і токсикології ім. Медведя Анатолій Подрушняк, 56 років. — Я сім років п"ю бутильовану воду "Моршинська". Страви готую на водопровідній. Дитині цю воду можна давати до вечора першого дня. На завтра пийте самі або варіть суп.

Працівниця цього ж інституту Ольга Голінько п"є фільтровану воду. Удома використовує фільтри "Бріта", на роботі — "Бар"єр".

— Смакові якості їжі, приготованої на такій воді, значно кращі, — запевняє Ольга Миколаївна.

Якістю водопровідна вода поступається фасованій, вважає президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "Тест" Валентин Безрукий, 36 років:

— Її можна трохи доочистити фільтрами і брати для куховарення. Водопровідна вода краща за бюветну. Під кожним бюветом є резервуар, де вона застоюється. Уранці з бюветних кранів нічого доброго не наберете.

Зараз ви читаєте новину «Вода у відкритому бутилі зберігається два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі