понеділок, 26 лютого 2007 14:46

Вівсяні котлети начиняють грибами

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Офіціант ресторану ”Пельменница” Євген Броновецький несе щойно замовлені вівсяні котлети з грибами, салат із помідорів та авокадо й налисники з гарбузом і курагою
Офіціант ресторану ”Пельменница” Євген Броновецький несе щойно замовлені вівсяні котлети з грибами, салат із помідорів та авокадо й налисники з гарбузом і курагою

До Великого посту столичні ресторани пропонують пісне меню. Готують перші та другі страви, салати, десерти.

У ресторані "Пельменница" на вул. Великій Васильківській, 56 подають 12 страв. Найчастіше клієнти замовляють борщ із грибами та квасолею, вінегрет, голубці та вівсяні котлети з грибами.

У ресторані майже всі столики зайняті. Офіціант Євген Броновецький, 22 роки, несе замовлення — салат із помідорів та авокадо, налисники з гарбузом і курагою та вівсяні котлети з грибами. Він запевняє, що пісне меню користується попитом.

— На котлети краще брати звичайні вівсяні пластівці без домішок, — розповідає старший кухар ресторану Тетяна Піпіч, 35 років. — Заливаю склянку пластівців окропом. На дві хвилини ставлю кашу в мікрохвильовку або на слабкий вогонь. Обчищаю середню цибулину. Дрібно кришу й обсмажую на олії.

Замість гарніру — салат із помідорів та авокадо

Вівсянка має охолонути. До неї Тетяна додає кілька ложок борошна й замішує тісто. Нарізає шампіньйони. Каже, можна взяти й інші гриби. Потім солить і перчить. Смажить на олії до золотистого кольору. Готові гриби разом із цибулею пропускає через м"ясорубку.

— Із каші ліплю невеличкі млинці, — розказує кухарка. — Кладу на них кілька ложок грибів і заліплюю, як вареники. Щоб тісто не липло до рук, посипаю борошном. Котлети обвалюю у панірувальних сухарях та підсмажую одну-дві хвилини.

Порцію Тетяна готує близько 15 хв. Котлети виходять м"якими та ніжними. Страву на тарілці кухарка декорує маленькими маринованими огірками та зеленою цибулею.

Замість гарніру готує салат із помідорів та авокадо. Екзотичний фрукт за смаком нагадує свіжий кабачок чи огірок, але не хрумтить. Піпіч розрізає авокадо навпіл і нарізає тонкими скибками. Додає порізаний помідор. Зелений салат рве великими шматками. Усе солить, перчить і приправляє олією.

Налисники начиняють гарбузом і курагою

На десерт у столичному ресторані "Пельменница" подають пісні млинці з курагою та гарбузом. Спочатку готують начинку: шматок стиглого гарбуза замотують у фольгу й запікають у духовці півгодини.
— Готовність перевіряю ножем чи виделкою, — розповідає кухар ресторану Тетяна Піпіч. — Якщо проштрикується легко, можна виймати. Гарбуз має бути м"яким, інакше тріщатиме на зубах. Коли буде готовим, разом із курагою нарізаємо невеликими кубиками, поливаємо медом і перемішуємо.
Пісні налисники роблять на воді. У літр води всипають 400 г борошна, 8 ст. л цукру, 1/2 чайної ложки солі та 20 г дріжджів. Смажать на олії.
На млинець викладають начинку і загортають рулетом. Перед подаванням на стіл налисники трохи просмажують на соняшниковій олії.

Зараз ви читаєте новину «Вівсяні котлети начиняють грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі