четвер, 19 липня 2007 17:15

Вишневі цукати підсушують у духовці

62-річна Ірина Голосинюк із райцентру Радивилів Рівненської області варить вишні в цукровому сиропі, а потім підсушує їх.

— Спершу готую сироп. Беру 400 грамів цукру на півлітра води. Доводжу до кипіння та заливаю кілограм вишень без кісток, — розповідає господиня. — Витримую два дні. Відкидаю на друшляк і відціджую. У той самий сироп додаю ще 300 грамів цукру, знову кип"ячу та заливаю вишні. Так роблю принаймні ще тричі, та кожного разу додаю по 300 грамів цукру. Потім вишні в сиропі залишаю на 10 днів. Відціджую та розкладаю на деко. Підсушую в духовці при температурі 40 градусів.

Ірина Голосинюк каже, що найсмачніші цукати виходять із соковитих темно-червоних вишень. Вибирати слід найбільші ягоди. Щоб підсохлі плоди не злипалися, їх пересипають цукром.

Цукатами із вишні Ірина Голосинюк прикрашає солодкі страви. Зацукровані ягоди додає до тортів, тістечок, морозива, мусів, желе, молочних страв.

Вишневі цукати зберігає у щільно закритій скляній банці.

Зараз ви читаєте новину «Вишневі цукати підсушують у духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі