понеділок, 11 листопада 2019 07:56

Вирізку запікають у приправлених хлібних крихтах

Автор: grandkulinar.ru
  Маринована свиняча вирізка добре смакує з запеченими в духовці овочами — грибами, гарбузом, баклажанами
Маринована свиняча вирізка добре смакує з запеченими в духовці овочами — грибами, гарбузом, баклажанами

— На святковий стіл завжди запікаю м'ясо в "кожусі" з хлібних крихт. Це моя корон­на страва. Ніхто перед нею встояти не може. М'ясо виходить дуже соковите й ароматне, із хрусткою апетитною скоринкою. Доки печеться, запах стоїть такий, що слини течуть, — каже 34-річна Вікторія Дубова з Кривого Рогу.

Для приготування м'яса бере 0,5 кг свинячої вирізки, цедру лимона, 4 ст. л. лимонного соку, 2 ч. л. зернистої гірчиці, по два-три шматки білого й чорного хліба, 3 ст. л. оливкової олії, шість зубків часнику, по маленькій гілці свіжих чебрецю й розмарину, 1/2 ч. л. мускатного горіху, 1 ст. л. сушеного базиліку, сіль і перець за смаком.

— Солю й перчу м'ясо. В окремій ємності готую маринад. Змішую цедру, лимонний сік, половину столової ложки олії, чотири перечавлені зубчики часнику, зернисту гірчицю й чайну ложку солі.

Приготовану суміш заливає в поліетиленовий пакет. Кладе туди м'ясо. Струшує так, щоб шматок повністю покрився маринадом. Випускає з пакета повітря й щільно закриває. Залишає в холодильнику мінімум на 3 год.

— Із хлібного м'якуша роблю крихту. Підсолюю. Додаю подрібнені листочки чебрецю й розмарину, мускатний горіх і пропущені через прес два зубчики часнику. Поливаю рештою оливкової олії. Перемішую.

Викладає м'ясо в змащену олією форму. З усіх боків посипає його хлібними крихтами. Вдавлює їх, щоб не посипалися. Має ви­йти скоринка рівномірної товщини.

— Запікаю в духовці за температури 200 градусів протягом 45 хвилин. Потім накриваю форму фольгою й лишаю пектися ще півгодини. Подаю із запеченими в духовці овочами — грибами, гарбузом, баклажанами.

Зараз ви читаєте новину «Вирізку запікають у приправлених хлібних крихтах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі