пʼятниця, 16 жовтня 2020 11:51

"Випічка виходить пухка, аж повітряна"

— Хліб привчила готувати ще бабця. Казала, нема кращого за домашній. Так і є. Відтоді запашну випічку готую сама, часто експериментую зі смаками. Один з улюблених рецептів — з цибулею й горіхами, — каже 28 річна Анастасія Пащенко з Києва.

— Маю кілька своїх секретів приготування. Використовую дріжджі "Духмяна Хата", бо жодного разу не підвели. З ними випічка завжди виходить пухка, аж повітряна. Вони ідеально підходять навіть для складної здоби — паски, різдвяного штолену, віденських розанчиків, круасанів, слойок. А з простішими рецептами — хлібом, піцою, пирогами — завжди справляються легко. Ці дріжджі суттєво полегшують процес приготування, бо не вимагають попередньої активації — їх можна одразу ж використовувати для замісу. Завжди гарантують швидкий підйом тіста. З "Духмяною Хатою" кожна гос­подиня може бути впевнена, що її випічка вразить навіть найвибагливішого гостя.

Важливо пам'ятати, що дріжджі — це живі організми, які викликають бродіння і тим самим змушують тісто підніматися. Найкраще вони почуваються у теплому, але в жодному разі не в гарячому середовищі. Також треба просіяти борошно і довго вимішувати тісто, щоб наситити повітрям. Якщо дотриматися цих умов, випічка вдасться навіть початківцям.

Трохи нагріваю 420 мілілітрів молока. У склянці розводжу 20 грамів пресованих дріжджів "Духмяна Хата". Настоюю 5 хвилин. Тоді додаю решту молока, дві чайні ложки солі, 40 мілілітрів оливкової олії, 250 грамів борошна. Замішую тісто та поступово додаю ще стільки ж борошна. Накриваю рушником і ставлю у тепле місце на годину.

100 грамів цибулі, порізаної крупно, підсмажую до прозорості на двох столових ложках оливкової олії. Солю і перчу. Деко застеляю пергаментом, розкладаю 60 грамів волоських горіхів. Ставлю у розігріту духовку на 10 хвилин. Коли тісто підійде, вмішую у нього горіхи й цибулю. Формую кулю, поміщаю палець в середину й обережно розсуваючи, збільшую отвір, доки не вийде кільце. Змащую деко 30 грамами масла, перекладаю хліб. Накриваю рушником і даю підійти 40–50 хвилин. Змащую молоком. Завдяки цьому випічка матиме апетитну й не тверду скоринку. Випікаю у розігрітій до 190 градусів духовці, доки не підрум'яниться. Готовність перевіряю, постукуючи по низу хліба. Звук має бути глухий.

Дріжджі "Духмяна Хата" підходять для здоби

— Кожна господиня хоче похвастатися пухкою й смачною випічкою. Але для цього треба вміти правильно вибрати складники й замісити тіс­то. "Духмяна Хата" — єдині на ринку домашнього хлібопечення осмотолерантні дріжджі. Їх спеціально розробили для рецептів із підвищеним вмістом цукру, масла та інших здоб­них складників, — говорить Світлана Паливода, керівник технологічного відділу французької компанії "Лесаффр Україна", що виробляє дріжджі "Духмяна Хата".

На кілограм борошна для звичайної випічки достатньо 40–50 грамів дріжджів. Для приготування здобного "важкого" тіста беруть 70 грамів. Але "Дух­мяна Хата" — це надзвичайно активні дріжджі, тому їх можна брати на 15 відсотків менше.

"Духмяна Хата" — єдині в Україні 100-грамові пресовані дріжджі, які упаковують у спеціальний матеріал — папір із покриттям HOT-MELT. Він забезпечує необхідні умови для якісного зберігання. HOT-MELT має бар'єрні властивості, при них дріжджові клітини краще зберігають активність протягом усього терміну придатності. Завдяки цьому матеріалу дріжджі не прилипають до упаковки.

Зараз ви читаєте новину «"Випічка виходить пухка, аж повітряна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі