пʼятниця, 12 листопада 2010 04:56

Виноградне варення подають із творогом

Валентина Самойлюк торгує на Центральному ринку у Вінниці виноградом. Продає його по 10 грн/кг.

— Ягоди мало беруть, а вони бистро портяться. Знайома порадила з винограду варити варення. Кілограм ягід мию і засипаю півкіло цукру. За ніч вони пускають сік. Далі варю сироп зі склянки води на півкілограма цукру. Заливаю ним виноград, доводжу до кипіння. Відставляю каструлю, наступного дня варю до готовності.

Валентина капає краплю сиропу на стіл. Якщо не розпливається, значить, готове. Його розкладає в стерилізовані на пару банки.

— Варення має незвичний смак, ні на що не схожий. Смачно, якщо ним полити домашній сир зі сметаною. А дочка каже, що таке дуже полєзне для дітей. У винограді є речовини, які сприяють розумовому розвитку.

З виноградних грон Валентина закриває компот.

— Підходить будь-який виноград — і дрібненький, і великий. Бажано, щоб був синього кольору, тоді компот матиме насичений колір. Беру цілі грона винограду, складаю у 3-літрові банки. Заливаю гарячим сиропом, банки закручую металевою кришкою, перевертаю і закутую одіялом. Через сутки виношу в погріб. Компот добре стоїть, не зриває. Сусідка якось попробувала, то сказала, що цей компот схожий на магазинний виноградно- яблучний сік. Смак дуже насичений. Я його навіть розвожу кип'яченою водою.

Зараз ви читаєте новину «Виноградне варення подають із творогом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі