понеділок, 13 листопада 2017 05:16

Вино з чорноплідної горобини настоюють із родзинками

— Роблю вино з горобини. Щоб було солодше, вкидаю родзинки, — каже Мирослава Бронюк із міста Лохвиця Полтавської області. — Аби зробити вино ароматнішим, додаю півчайної ложки кориці.

Складає в глибоку емальовану миску 5 кг чорноплідної горобини. Подрібнює дерев'яним товкачем. Переливає пюре в два бутлі по 5 л.

— Треба брати ємність більшого об'єму. Має бути вільне місце, щоб напій міг бродити.

Всипає 3 кг цукру та 50 г родзинок.

— Їх не потрібно промивати. Так збережуться бактерії, що пришвидшують бродіння.

Перемішує, накриває кришкою і ставить у тепле місце на тиждень. Суміш щодня збовтую. По закінченні терміну сік зливає в чис­тий бутель, а мезгу віджимає через марлю.

На бутель одягає гумову рукавицю. В одному пальці робить голкою отвір. Ставить напій у тепле місце й щодня струшує.

— Не можна знімати рукавицю. Напій буде готовий, коли вона здується й опуститься. Цідить вино через два шари марлі та розливає по пляшках. Ставить їх на два місяці в прохолодне темне місце настоюватися.

Зараз ви читаєте новину «Вино з чорноплідної горобини настоюють із родзинками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі