четвер, 19 листопада 2009 19:27

Вегетаріанка Ірина Залужна фарширує помідори грибами

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Вінничанка Діана Мовенко, 7 років, допомагає матері фарширувати помідори. Всередину напхала куряче філе, посипає сиром
Вінничанка Діана Мовенко, 7 років, допомагає матері фарширувати помідори. Всередину напхала куряче філе, посипає сиром

26-річна Валентина Мовенко з Вінниці скоро святкуватиме день народження доньки Діани, 7 років. Хоче здивувати гостей новими стравами.

— Рецепти вишуковую на кулінарних сайтах в Інтернеті, переписую у записник. Недавно знайшла, як фарширувати помідори. Моїм так сподобалася, ледь  язики не поковтали.

Із надрізаних помідорів Валентина чайною ложкою вичищає середину.

— М"якоть кладу у суху баночку, накриваю кришкою і ставлю в холодильник. Потім додаю до борщу, овочевого рагу, салату.

Для начинки нарізає тонкими смужками куряче філе, підсмажує його на сковороді. На іншій до золотистого кольору смажить дві столові ложки муки.

— Додаю до філе муку, порізану напівкільцями цибулину, два зубці часнику передавленого на часникодавці, трохи солі, перцю. Начинені фаршем помідори викладаю на деко, зверху натираю твердого сиру. За 15 хвилин страва готова. На смак помідори солодкувато-кислі, сочні. Подаю їх гарячими. На гарнір даю варений рис або картоплю.

Вінничанка Ірина Залужна також фарширує помідори, але не м"ясом, а грибами.

— Ми з чоловіком вегетаріанці, тому начиняю опеньками. Підходять ще печериці, рижики. Гриби обсмажую на олії, солю, перчу, міленько кришу до них цибульку. Змішую із вареним пшоном або рисом — більше виходить. Помідори притрушую сиром і запікаю в духовці.

Олена Рудь із  міста Хмільника у помідорах запікає яйця. Страву дає дитині в школу.

— Перед тим як фарширувати, дірку у помідоринці присолюю. На дно кладу тонкий шматок ковбаси, зверху вибиваю яйце, посипаю зеленню. Запікаю у духовці, доки яйце не покриється білою пльонкою. Смакує з булкою.

Зараз ви читаєте новину «Вегетаріанка Ірина Залужна фарширує помідори грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі