Ексклюзиви
пʼятниця, 10 грудня 2010 02:45

Варення з цибулі на смак як чорнослив

Автор: фото: Світлана ЦИБУЛЬСЬКА
  Смажену телятину з кров’ю подають із запеченим баклажаном
Смажену телятину з кров’ю подають із запеченим баклажаном

Середземноморську кухню вважають найкориснішою. У ній страви готують з овочів, риби, морепродуктів та оливкової олії. Така кухня поширена в Італії, Греції та на півдні Франції. Сергій Капуста, 30 років, шеф-кухар столичного ресторану "Панорама" розробив нове меню на основі середземноморської кухні. Усі страви придумав сам, адаптувавши їх до українських смаків.

— На закуску пропоную "Вітелло тонато". Телятину злегка обсмажую у вершковому маслі. Потім вона томиться на невеликому вогні протягом 9 годин. Зверху м'ясо поливаю соусом із тунців, каперсів і анчоусів.

Каперси — це бутони квітів колючої рослини з півдня. До страви пасуватимуть тоненькі грінки з хліба та лимонне желе.

— Продовжити обід можна салатом із руколи та морепродуктами. Щоб рукола не гірчила, до соусу додають коктейль "Мохіто". Із морепродуктів підійде відварена креветка тигрова, можна додати і мідії, але вони жорсткіші. Щоб салати зберігали всі корисні вітаміни, раджу заправляти їх оливковою олією. Багато людей не звикли до її гіркуватого присмаку, тому можна використовувати рафіновану.

Основна страва — рис ризотто з сибасом. Це риба із родини морських окунів.

— Італійці худі, бо їдять рис ризотто. Він легко засвоюється. Це недоварений рис. До нього я додаю цитруси — грейпфрут, лимон або лайм. Їх потрібно акуратно подрібнити, щоб не розчавити. Рис із кислинкою гарно відтіняє смак риби. Її обтрушую прованськими травами та смажу на грилі.

Інший варіант основної страви — смажена телятина з кров'ю.

— Це просто вид прожарки. Для смаження краще змішувати рослинне масло з тваринним. Можна витопити гусячий жир. Смажене на ньому м'ясо вийде м'яким і соковитим. Перед цим його краще замаринувати в морській солі.

До телятини додає овочеве соте, яке готують в Італії. Воно складається із баклажана, спочатку запеченого, а потім ледь підсмаженого з кедровими горіхами і травами. Також можна додати варення з цибулі.

— Рецепт трохи підзабули, бо мороки з ним багато. Потрібно взяти цибулю, нарізати, додати червоне вино, мед, корицю або гвоздику за смаком. Усю суміш томити, доки не закарамелізується. Можна додати сушеного інжиру. Попередньо його треба замочити і перемолоти на блендері.

За смаком і кольором варення з цибулі нагадує чорнослив.

Зараз ви читаєте новину «Варення з цибулі на смак як чорнослив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути