— Раніше з оселедцем робила лише "шубу". Тепер маю ще два цікаві рецепти. Готую ікру з тушкованими овочами. А ще — салат із консервованою червоною квасолею, кукурудзою й маринованим перцем, — каже 44-річна Наталія Остапенко з Черкас.
— Для ікри натираю чотири морквини на крупній тертці. Підсмажую. Коли стане м'якою, вкидаю потертий буряк і картоплину, порізану півкільцями цибулину. Перемішую й тушкую на малому вогні 25 хвилин. Наприкінці додаю дві столові ложки томатної пасти, лавровий лист, солю і перчу. Тримаю на вогні ще 5 хвилин. Відставляю, щоб охололо. Почищені два оселедці ріжу кубиками та перемішую з овочами. Ікру можна їсти гарячою та холодною. Її добре намазувати на хліб.
Салат із консервованою квасолею і кукурудзою виглядає різнобарвним та святковим.
Ріжу кубиками відварену морквину, цибулю, два мариновані перці й оселедець. Висипаю пів банки консервованої червоної квасолі, чотири столові ложки кукурудзи. Перемішую. Додаю пів чайної ложки орегано, перець і сіль за смаком. Інколи готую зі скумбрією. Виходить ще смачніше. Салат поливаю нерафінованою соняшниковою олією. Можна заправляти майонезом.
Коментарі