четвер, 24 січня 2008 14:15

В "Обжерному ряду" подають пиріжки та соління

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Адміністратор ресторану ”Первак” Сергій Старченко пробує страви ”Обжерного ряду”. Їх на вибір пропонують у подарунок до бізнес-ланчів
Адміністратор ресторану ”Первак” Сергій Старченко пробує страви ”Обжерного ряду”. Їх на вибір пропонують у подарунок до бізнес-ланчів

У столичному ресторані "Первак" на вул. Рогнединській до комплексного обіду пропонують подарунок — відвідувачі можуть вибрати страви з "Обжерного ряду". Ця ідея належить шеф-кухарю Раїсі Онопрієнко.

Продовгуватий стіл із 6–7 стравами у великих блюдах стоїть посеред зали. Поряд зі стравами — чисті тарілки.

— Наші відвідувачі знають про "Обжерний ряд" і залюбки беруть ці наїдки, — каже заступник директора ресторану Людмила Бородіна, 32 роки. — Із блюд набирають у тарілки скільки захочуть салату чи соління. Упродовж дня поповнюємо ряд 5–6 разів.

Асортимент "Обжерного ряду" оновлюється кожні 2–3 тижні. Є сезонні страви. Улітку та восени — багато фруктів, пиріжки з ревенем, печені яблука, свіжі овочі. У піст та взимку — пісні страви, соління.

У понеділок ресторан пригощав соленими огірками, маринованими рожевими "пелюстками" капусти, пісним салатом із червоного буряка, салатом із крабових паличок та слоєчками з шинкою.

У салат із крабовими паличками кухарі поклали варений рис, свіжий (інколи додають солений) огірок, крабові палички, варені яйця, консервовані кукурудзу та горошок. Страву солять, перчать, збризкують лимонним соком і змішують із майонезом.

— Слойки з шинкою легко готувати, — ділиться кухар Наталія Топиха, 30 років. Вона тонко розкачує листкове бездріжджове тісто й ріже його на смужки. У кожну кладе порізану соломкою шинку та защипує кінці. Виходять довгі палички, які Наталія змазує збитим яйцем і посипає кунжутом. За 7–10 хв. виймає слойки з духовки й розрізає палички на кілька коротших.

Капустяні "пелюстки" Топиха маринує в маринаді з соком червоного буряку. Тоді порізана чималими квадратиками капуста стає рожевою з темно-буряковими кінчиками. Для маринаду на 2,5 л води кухар бере по дві склянки цукру й оцту, 4 ст. ложки солі, коріандр, сік із 1,5 кг червоного буряку. У капусту додає лавровий листок, горошок духмяного перцю та заливає теплим маринадом. Зверху кладе гніт. За добу капуста готова.

У ресторані є три варіанти бізнес-ланчів. Комплексні обіди за однаковою ціною — 39 грн.

Зараз ви читаєте новину «В "Обжерному ряду" подають пиріжки та соління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі