четвер, 19 серпня 2010 19:12

В айран додають дрібно нарізаний огірок

Айран — кисломолочний напій, який здавна готують у Туреччині та на Кавказі. Ним утамовують спрагу, покращують обмін речовин. Основним складником напою є кисле коров"яче молоко — катик. Айран буває рідким або густим, як сметана. Густий напій перед вживанням степові народи розбавляють водою або молоком.

— Приготувати айран удома просто, — каже 50-річна Галина Дуляницька з Рівного. — Півлітра 1-процентного кефіру розводжу з 250 грамами слабогазованої столової води. Можна також брати домашнє кисле молоко. Його слід розмішати зі звичайною водою і збити до пінистої маси без грудок. Додаю в рідину подрібнений кріп, сіль, чорний і червоний перець за смаком. Потім настоюю напій у холодильнику чи погребі протягом 20 хвилин.

До айрану смакує кінза, порізана зелена цибуля, часник. У напій можна додати також дрібно нарізаний огірок чи зелене яблуко. Перед вживанням в айран кладуть кілька шматків льоду, добре збовтують.

Зараз ви читаєте новину «В айран додають дрібно нарізаний огірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі