пʼятниця, 15 серпня 2008 15:11

Усередину доради кладуть лайм-гриль

Автор: фото: reuters/Mohammed Amen
  У столиці Іраку Багдаді чоловік на вулиці смажить й одразу продає рибу
У столиці Іраку Багдаді чоловік на вулиці смажить й одразу продає рибу

У рибному ресторані "Ікра" на столичній вул. Паньківській, 11 готують близько 20 видів риби на грилі. Найсмачніші — чилійський сібас, дорада, тунець.

— Для запікання на грилі підходить будь-яка риба, — каже шеф-кухар ресторану Руслан Данилов, 29 років. — Я люблю рибу з натуральним смаком, тому спецій додаю небагато — сіль, перець, часник, чебрець, розмарин. Для страви беру оливкову олію.

Для гриля всередину почищених і випотрошених тушок доради й сібаса Руслан радить покласти кружальця лимона та лайма. Цитруси попередньо злегка обсмажує на грилі.

— Їх для аромату кладуть із чебрецем, розмарином та імбиром усередину риби, — пояснює шеф-кухар.

Обмащену спеціями рибу запікає на відкритому вогні.

— Решітка гриля має бути сильно розігріта, щоб риба одразу схопилася, — веде далі Руслан. — Тоді волога залишиться всередині тушки, й страва вийде соковитою.

Якщо покласти рибу на нерозжарену решітку, до появи скоринки вона довго млітиме й волога випарується. Страва вийде сухою.

— До риби-гриль смакує соус на основі білого вина з цибулею-шалот, часником, чебрецем, вершковим маслом, — додає Данилов.

У ресторані 100 г риби, приготовленої на відкритому грилі, коштує від 45 до 80 грн. До неї подають два види соусів, лимон, кріп і базилік.

Зараз ви читаєте новину «Усередину доради кладуть лайм-гриль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі