Ексклюзиви
пʼятниця, 29 серпня 2008 16:14

Усередину балабушок устромляють шматочки банана

Автор: Фото: Наталя КАУЗАК
  Для двох порцій балабушок Людмила Пустоловська з Черкас бере півбанки вареного згущеного молока. У тістечка жінка додає подрібнений арахіс
Для двох порцій балабушок Людмила Пустоловська з Черкас бере півбанки вареного згущеного молока. У тістечка жінка додає подрібнений арахіс

Людмила Пустоловська, 28 років, із Черкас за 15 хв. готує шоколадні та кокосові балабушки. Це тістечка з готового печива. Вони тривалий час залишаються свіжими.

Людмила дістає з полиці велику круглу миску. Протирає її рушником. Висипає з пакета пісочне печиво "На пряженому молоці" й подрібнює руками. Відчувається запах пряженого молока та ванілі.

— Я купую печиво на топленому молоці, воно м"яке й легко кришиться, — розповідає жінка й обтрушує руки від крихт. — А колись взяла галєтне. Не мала баба клопоту, називається. Замість 15 хвилин товклася на кухні з годину, не менше.

Пустоловська відкриває банку вареного згущеного молока. Каже, що завжди купує "Іриску". Зауважує, що треба дивитися на жирність. Коли 8% жиру, то в молоко, окрім цукру, нічого не додають. А коли менше, то в складі продукту можна вичитати ще й рослинні жири.

У подрібнене печиво жінка викладає півбанки "Іриски". Решту ставить у холодильник. Півлітрової банки вистачає на дві порції балабушок.

— Ті півбанки згущенки рідко коли доживають до наступного разу, — сміється Людмила. — Мій чоловік солодкоїжка, тому вже завтра в холодильнику можна знайти порожню вилизану банку.

Масу перемішує. Із двох бананів знімає шкірку й ріже кубиками. Каже, дрібнити не варто. У піалу висипає кокосову стружку. В іншу посудину — два пакетики напою з какао "Несквік".

— Якщо в кого є більше часу, то замість "Несквіку" можна натерти на дрібну тертушку плитку шоколаду. Так смачніше, але довше, — зауважує Людмила й викидає обгортки та шкірки в смітник. — Не варто експериментувати з какао. Воно буде гірчити.

Замість "Несквіку" можна натерти плитку шоколаду

Жінка змочує руки під краном. Пояснює, щоб суміш не прилипала. Починає формувати кульки.

Усередину кожної встромляє банановий кубик і скачує, щоб були рівними. Готову балабушку обвалює в "Несквіку" й викладає на таріль.

Коли в мисці залишається половина суміші, додає в неї жменю подрібненого арахісу. Усе перемішує. Знову мочить руки і формує балабушки. Арахісові кульки обвалює в кокосовій стружці.

— Я вже й не пам"ятаю, в якому журналі вичитала цей рецепт. Із арахісом сама придумала, — веде далі. — Балабушки для мене, як знахідка, а для чоловіка узагалі, як скарб. Просто їсти печиво нецікаво, а мої балабушки всі люблять.

Що потрібно

Для балабушок беруть 400 г крихкого печива, 250 г вареного згущеного молока, два банани, розчинний напій "Несквік" або плитку шоколаду. Придасться кокосова стружка та жменя арахісу.

Зараз ви читаєте новину «Усередину балабушок устромляють шматочки банана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути