Пісні вареники довше готувати, ніж із сиром. Але вони оригінальні й смачні. Можна ліпити з гречкою та рисом.
— Беріть недорогий, круглий. Це не плов, у варениках не буде видно крупи, — радить шеф-кухар столичного ресторану "Спотикач" 38-річний Олександр Мальцев.
У варену охололу кашу додає сіль, мелений перець і смажені з цибулею шампіньйони або гливи.
— Гриби ще можна поєднати з картоплею, відвареною білою квасолею. Все пропустіть через м'ясорубку, щоб квасоля не була шматками. Гості й сім'я не одразу здогадаються, з чим вареники.
Начинка з тушкованої капусти смакує з розмоченими родзинками. Треба тушкувати квашену й свіжу порівну з цибулею та морквою.
— Як добавите родзинки, посічіть ножем. Усе буде дрібне й не вилізе за краї варениці, коли зліпите. Оригінальні зі шпинатом. Він продається рублений морожений.
Дістає з холодильника миску з розмерзлим кубиком шпинату. Відтискає, щоб вийшла вода, вкидає у глибшу миску. Туди ж висипає смажену цибулю, сир тофу. Солить, перчить і розтирає все у блендері.
— Можна ще трохи дати часнику і обов'язково сік лимона. Шпинат його любить. Це смачна начинка. Є ще така цікава штука, як печений баклажан. Важкувато робити, але варто спробувати.
Спечений у духовці свіжий баклажан чистить від шкуринки. Дрібно ріже, додає тушкованої капусти з морквою та цибулею. Суміш розігріває на сковорідці з сіллю, перцем і томатною пастою. Її перед тим розводить водою.
— Пропорцій немає, все приблизно. Це така імпровізація. Як і солодкі начинки: вишня й кориця, яблука та натерта цедра лимона.
Коментарі