середа, 15 жовтня 2008 15:42

У томатно-м"ятний коктейль ріжуть цибулю

— Коктейль "Томатно-м"ятна симфонія" п"ю переважно на дачі з подругою, — розказує киянка Надія Задорожна, 36 років. — Наші чоловіки віддають перевагу міцнішим напоям, а ми з Іриною — корисним.

Для коктейлю жінка бере три склянки томатного пастеризованого соку і виливає в прозорий графин.

— Зриваю на городі 8–10 листочків свіжої м"яти, промиваю, кидаю в графин і даю суміші настоятися одну-дві години. Сік повинен набути м"ятного присмаку.

За дві години Задорожна радить дістати зі склянки м"яту, додати 2 ч. ложки цукру, ретельно розмішати. Потім додає в напій 3 ст. ложки лікеру "Шеррі". Каже, підійде будь-який вишневий лікер.

— На завершення вичавлюю дві чайні ложки лимонного соку, дрібно нарізаю 25 грамів цибулі, перемішую з соком і ставлю хвилин на 30 охолонути.

Перед подачею на стіл Надія Задорожна радить додати у склянки чорний перець і сіль на смак, бокали прикрасити шматочками лимона і гілочкою м"яти.

Зараз ви читаєте новину «У томатно-м"ятний коктейль ріжуть цибулю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі