— На Різдво сходяться всі свої. Знаю, хто що любить, тим стараюся й догодити. Роблю ситний салат із курятини і грибів, — розповідає Марина Коломієць, 40 років, із міста Нетішин Хмельницької області.
— На тарілку викладаю 200 грамів вареного подрібненого курячого філе. Солю і накриваю трьома тертими вареними картоплинами. Змащую майонезом і натираю чотири жовтки, поверх — 100 грамів твердого сиру. Додаю шарами 150 грамів підсмажених печериць, 300 грамів консервованої кукурудзи й чотири терті білки. Змащую майонезом і посипаю подрібненою зеленою цибулею.
— Салат із курячого філе, червоного перцю та кукурудзи виходить яскравим завдяки кольору овочів. Тому його можна не прикрашати, лише притрусити петрушкою, — каже 36-річна Мар'яна Добрянська з селища Немирів Яворівського району Львівської області.
— Два відварені у підсоленій воді курячі філе розрізую на три частини. Розділяю по прожилках на шматки. Дві третини банки консервованих ананасів нарізую кубиками середньої величини, так само червоний болгарський перець і 100 грамів голландського сиру. Чотири білки і пів банки білих маринованих грибів — соломкою. Можна замінити на маслюки чи печериці. Солю, перчу й заправляю майонезом.
Також люблю салат із язиком, бо вирізняється смаком і приготування не забирає багато часу.
Два свинячі язики середнього розміру відварюю, знімаю шкірку та ріжу соломкою. Так само подрібнюю п'ять білків. Додаю пів банки кукурудзи й пучок дрібно нарізаної цибулі. Солю, перчу й додаю майонез.
Для закуски подаю тарталетки, начинені салатом із крабових паличок. Вони ситні й акуратно виглядають на святковому столі.
Дрібно нарізаю 250 грамів крабових паличок і троє яєць. Вкидаю пів банки кукурудзи. Солю, перчу й заправляю майонезом. Фарширую тарталетки, притрушую зеленню.
Коментарі