четвер, 06 січня 2011 00:00

У рибну юшку вливають склянку шампанського

Уманка 29-річна Олександра Білик щонеділі варить юшку. Рибу купує на базарі.

— Для юшки беру щуку, судака чи окуня. Спочатку кип'ячу воду, підсолюю, кидаю нарізану цибулю та моркву. Коли закипить, кладу шматки риби, доводжу до кипіння знову і вливаю дві-три склянки молока. Насамкінець додаю ложку слівочного масла. Перед подачею на стіл приперчую і притрушую різаною петрушкою.

Ще Олександра готує юшку із шампанським чи горілкою.

— Спочатку варю бульйон із дрібної риби. Виймаю з неї тільки нутрощі й зябра, а решту замотую в марлю і варю хвилин 15 із приправами, морквою, цибулею, сіллю. Окремо готую курячий бульйон. Тоді проціджую обидва бульйони і зливаю в одну каструлю. Далі чищу й нарізую будь-яку велику рибу, кладу до бульйону та варю до готовності. У кінці можу влити стакан шампанського чи грам 100 горілки.

Олександра Білик кожному в тарілку кладе шматок риби, заливає наваром, притрушує зеленню.

— Із вареної риби можна повиймати кістки, щоб за столом із нею було менше проблем. У юшку можна додати трохи зеленого горошку, квіточки з вареної моркви, шматочки лимону.

Зараз ви читаєте новину «У рибну юшку вливають склянку шампанського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі