Котлети зі щуки готують у пароварці. Найкраще смакують холодними. Киянка Софія Бортнева, 29 років, бере свіжу рибу, миє в холодній воді, нарізує шматками по 4 см завширшки. Ножем відділяє філе від шкірки, хребта і ребер.
— На м'ясорубці два рази пропускаю філе риби, потім цибулину. На оливковій олії підсмажую натерту морквину, додаю дві чайні ложки меду і 50 грамів сала. Від нього котлети будуть соковитими, бо щука сама по собі суха. Ті, хто худнуть, сало можуть не давати. До фаршу збиваю два яйця, додаю сім розмочених у воді ванільних сухарів і піджарку. Замішую фарш, солю та перчу. Наостанок дрібно нарізаю зелень — петрушку, базилік, кінзу, кріп.
Котлети обкачує в муці, готує в пароварці 5–10 хв.
— Інколи смажу на сковороді. Тоді вони смачніші, мають золотисту скоринку. У гусятницю нарізаю кільцями цибулю, тру моркву, додаю дві ложки оливкової олії. Злегка підсмажую. Зверху викладаю котлети, заливаю водою на чверть посудини, кладу дві ложки томатного соусу. Запікаю в духовці півгодини.
Коментарі